Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mieli ja maisema – kirjallisuustilaisuus Launeen kirjastossa

Lahden kaupunki

Mieli ja maisema – kirjallisuustilaisuus Launeen kirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2015 klo 12:28
Julkaisija: Lahden kaupunki

Miten kirjat syntyvät ja mitä merkitystä kirjoituspaikalla on? Näihin kysymyksiin saat vastauksen torstaina 3.12.2015 Launeen kirjastossa. Kirjaa Mieli ja maisema esittelevät tietokirjailija Annamari Saure ja valokuvaaja Jari Suominen. Mukana on myös launeelainen kirjailija Kalle Veirto, jota on kirjaa varten haastateltu. Teoksessa esitellään valokuvin ja tekstein nykykirjailijoiden työtiloja, työskentelyä ja vähän sitäkin, miten heistä tuli kirjailijoita. Mukana on 24 hyvin erityyppistä kirjailijaa. Tekijät ovat haastatelleet kirjailijoita siellä, missä he kirjojaan kirjoittavat, ja jokaisella on oma erityinen tarinansa ja tapansa työskennellä.

Annamari Saure on lahtelainen äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori ja tietokirjailija. Lahdessa vuodesta 1992 asunut Saure on työskennellyt äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina vuodesta 1987 ja opettaa nyt Salinkallion koulussa Launeella. Kirjan toinen tekijä Anne Helttunen on tietokirjailija ja Äidinkielen opettajain liiton toiminnanjohtaja. Jari Suominen on lahtelainen verkkotuottaja ja Mieli ja maisema kirjan valokuvaaja.

 

Kalle Veirto on lahtelainen toimittaja ja kirjailija. Veirto on syntynyt Launeella, ja hänen kirjallinen maisemansa löytyy edelleen sieltä. Veirto on kirjoittanut sekä nuortenkirjoja että aikuisille suunnattuja kirjoja. Hänen kirjansa käsittelevät elämää ja urheilua, usein huumorin keinoin. Hänen tuoreimmat teoksensa ovat syksyllä 2015 ilmestyneet Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja Kurppa 16 sekä Lahteen sijoittuva aikuisten jännitysromaani Hämärän renki. Vuonna 2015 Veirto sai Topelius-palkinnon teoksellaan Säbätalvi.

 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

 

Lisätietoja tapahtumasta antaa

 

Jenni Laine                                         
Launeen kirjasto
Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto                                
p. 044 416 3232
jenni.laine@lahti.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs