Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mediakutsu: Vesistökuormitus kuriin kemikaaleilla? - Turussa pilotoidaan fosforin poistoa jokimittakaavassa

Turun kaupungin ympäristötoimiala

Mediakutsu: Vesistökuormitus kuriin kemikaaleilla? - Turussa pilotoidaan fosforin poistoa jokimittakaavassa

Kutsu.
Julkaistu: 28.08.2015 klo 09:00
Julkaisija: Turun kaupungin ympäristötoimiala

Jätevesien käsittelyssä käytetyllä kemiallisella fosforin saostuksella voidaan vähentää vesistöjä rehevöittävää fosforikuormitusta myös luonnonvesissä. Fosforin saostaminen virtavedestä -hanke selvittää Paattistenjoen pilottikohteessa liukoisen fosforin saostuksen vaikutuksia ja toimintaa jokimittakaavassa.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Fosforin saostus virtavedestä –hankkeeseen ja Maarian pilottikohteeseen torstaina 3.9. klo 10.00. Hankkeesta kertovat ja mediaa opastavat vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki Turun kaupungin ympäristötoimialalta ja projektipäällikkö Antti Kaseva Turun ammattikorkeakoulusta. 

Hanke toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin, Turun ammattikorkeakoulun, Kemira Oyj:n, Turun yliopiston, Lounais-Suomen Vesiensuojeluyhdistyksen, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Aurajokisäätiön kesken. Hanke on saanut rahoituksen ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hankkeen päävastuullinen vetäjä on Turun kaupunki.

Pilottikohde sijaitsee Paattistenjoessa Maarian altaan pohjoispuolella lähellä Jäkärlän asuinaluetta. Matkaa Turun keskustasta noin 13 km. Osoite: Karhunojantie 7 

Lisätiedot:

Ympäristönsuojelujohtaja vt. Olli-Pekka Mäki, Turun kaupunki. puh. 050 557 3138

Projektipäällikkö Antti Kaseva, Turun AMK, puh. 040 355 0909 

www.turkuamk.fi/fosfori

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs