Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mediakutsu: Turkuko Tampereen varjossa! Ei puhettakaan

Turun kaupunki

Mediakutsu: Turkuko Tampereen varjossa! Ei puhettakaan

Kutsu.
Julkaistu: 18.07.2016 klo 10:57
Julkaisija: Turun kaupunki

Eduskunnan toinen varapuhemies Arto Satonen tutustuu Turkuun kaupungin ja kauppakamarin vieraana 4.8.

Eduskunnan toinen varapuhemies Arto Satonen vierailee Turussa torstaina 4.8. Turun kaupungin ja Turun kauppakamarin vieraana. Satonen on kutsuttu Turkuun, koska hän Tampereella pitämässään vappupuheessaan hehkutti Tampereen karanneen Turulta. Tamperelaisen Satosen puhe sai mediassa paljon palstatilaa.

- Turku haluaa nyt näyttää, kuinka kaupunkia kehitetään voimakkaasti. Turku on Suomen kiinnostavin kaupunki, eikä se ole sattumaa. Turun seutu on taloudellisesti aktiivisin kaupunkiseutu Suomessa heti pääkaupunkiseudun jälkeen. Täällä investoidaan osaamiseen ja uuteen teknologiaan ja ilmapiiri on positiivinen. Hienoa, että Tampere seuraa heti perässä, sanoo Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Arve.

Satoselle esitellään Turun suuret kehityshankkeet - keskustan kehittäminen Suomen vetovoimaisimmaksi kävely- ja pyöräilykeskustaksi, Turun kampus ja tiedepuiston rakentuminen Suomen mittavimmaksi innovaatioalueeksi sekä jokivarren suuret rakennushankkeet, kuten Kakolan alue ja Telakkaranta.

Turun meriteollisuuden teknologian huippuyrityksiä ohjelmassa edustaa Admares Oy yhdessä Arkkitehtitoimisto Siggen kanssa. Yritykset ovat vastikään suunnitelleet ja rakennuttaneet yhdessä muun muassa luksushotellisaaria Dubaihin.

Ohjelma päättyy Föri-ajeluun toispualt tälpual ja takaisin.

- Satonen nosti vappupuheessaan esiin Tampereen Suomen kakkoskaupunkina ja sanoi, että Turku olisi tippunut kelkasta. Pirkanmaalaiselle ystävällemme Artolle on selvästi tarpeen esitellä Turun kärkihankkeita, jotta tällaiset väärinkäsitykset jatkossa vältetään, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.  

Satonen tapaa vierailullaan kaupunginjohtaja Aleksi Randellin, kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Arven ja Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli Mannin. Kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen vie Satosen Aurajokiajelulle. Kakolan esittelee toimitusjohtaja Olli Ojala ja Admaresin toimitusjohtaja Mikael Hedberg sekä Arkkitehtitoimisto Siggen toimitusjohtaja Pekka Mäki

Media on tervetullut mukaan seuraamaan Satosen vierailua 4.8. kello 9–15.30.

Arto Satosen vierailun ohjelma

Klo 9.00 Näin Turkua kehitetään! Kaupunginjohtaja Aleksi Randell, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen ja Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Arve esittelevät Turun mittavia kehityshankkeita. Turun kaupungintalo, Aurakatu 2. 

Klo 10-11 Veneajelu Aurajoella Vähätorilta Förille. Isäntänä kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen. Lähtö Vähätorilta, Låna-venevuokraamolta, Linnankatu 1. Päätepiste Förillä  Wecterinkadun ja Läntisen Rantakadun risteyksessä. www.lanaturku.fi

Klo 11-12 Vanha vankila-alue Kakola muuntuu upeaksi asuinalueeksi. Kakolan esittely Kakola Oy:n toimitusjohtaja Olli Ojalan kanssa. Osoite Graniittilinnankatu 2. www.kakola.fi

Klo 12.30 Lounas kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli Mannin kanssa Forum Marinumin Daphne-ravintolassa. Osoite Linnankatu 72.

Klo 14.00 Vierailu Arkkitehtitoimisto Siggessä ja suunnittelutoimisto Admaresissa. Yritykset yhdistävät töissään rakennus-, offshore- ja laivanrakennusteollisuuden ratkaisuja. Tuorein mittava yhteistyö on ollut ravintola- ja uimalasaaren suunnitteleminen Dubaihin. Isäntinä Sigge Arkkitehtien toimitusjohtaja, arkkitehti Pekka Mäki ja Admaresin toimitusjohtaja Mikael Hedberg. Osoite Linnankatu 48.

15.00 Föriajelu tältpualt toispual ja takaisin.  

15.30 Ohjelma loppuu. Hyvää kotimatkaa.

Lisätiedot vierailusta ja median ilmoittautuminen 1.8. mennessä:
Verkkotoimittaja Hannu Aaltonen, p. 050 5590146, hannu.aaltonen@turku.fi

 

Yhteystiedot:

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Olli Manni, p. 040 729 4536

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell, p. 0400 500 822

Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Arve, p. 040 528 1072

Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, p. 050 558 9264
Kakola Oy:n toimitusjohtaja Olli Ojala, p. 0400 615 006

Admares Oy:n toimitusjohtaja Mikael Hedberg, p. 040 503 9080

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs