Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mediakutsu: Tervetuloa tutustumaan kaupunkisuunnittelijoiden kansainväliseen kesäkouluun 19.8.

Turun kaupungin ympäristötoimiala

Mediakutsu: Tervetuloa tutustumaan kaupunkisuunnittelijoiden kansainväliseen kesäkouluun 19.8.

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2015 klo 11:21
Julkaisija: Turun kaupungin ympäristötoimiala

Turku isännöi 13.8.–21.8.2015 jo seitsemännen kerran nuorten kaupunkisuunnittelijoiden kansainvälistä kesäkoulua. IFHP:n (International Federation for Housing and Planning), Aalto-yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston yhteistyössä järjestämä kesäkoulu kokoaa eri puolilta maailmaa yhteen 18 kaupunkisuunnittelusta ja arkkitehtuurista kiinnostunutta opiskelijaa. Tänä vuonna opiskelijoiden tehtävänä on suunnitella maankäyttöä Hirvensaloa ja Uittamoa yhdistävän mahdollisen tulevan sillan molemmin puolin.

Kesäkoulun teemana on tällä kertaa More with Less – From Resource Scarcity to Social Abundance. Teeman mukaisesti opiskelijoita rohkaistaan luonnonvaroja säästävään, mutta yhteisön elämänlaatua parantavaan kaupunkisuunnitteluun. Niin Hirvensalossa kuin Uittamolla nuorten suunnittelijoiden haasteina ovat luonnon säilyttämisen lisäksi kuitenkin myös alueella jo asuvien ihmisten asenteet ja tarpeet. Kaiken kaikkiaan opiskelijoiden pyrkimyksenä on suunnitella ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti toimiva alue.

Tervetuloa tapaamaan opiskelijoita ja tutustumaan kesäkoulun toimintaan keskiviikkona 19.8. klo 10­–12 kesäkoulun työtiloihin, osoitteeseen Vanha Suurtori 7 (Hjeltin talo, entiset Valonian tilat 1. kerroksessa). Kulku rakennukseen tapahtuu sisäpihan kautta.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat myös tervetulleita kesäkoulun lopuksi järjestettävään tilaisuuteen, jossa opiskelijat esittelevät tuotoksensa. Esittelytilaisuus järjestetään 21.8. klo 13–16 kesäkoulun työtiloissa Vanha Suurtori 7:ssä.

 

Lisätietoja:
Turun kaupungin ympäristötoimiala
Kaavoitusarkkitehti Paula Keskikastari
puh. 050 5589 214
paula.keskikastari@turku.fi

IFHP:n kesäkoulun viralliset sivut
http://ytksummerschool.aalto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs