Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mäntykoti Turussa turvapaikanhakijoiden majoituskäyttöön helmikuun alussa

Turun kaupunki

Mäntykoti Turussa turvapaikanhakijoiden majoituskäyttöön helmikuun alussa

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2016 klo 10:00
Julkaisija: Turun kaupunki

Suomen Punainen Risti ottaa Mäntykodin Turussa turvapaikanhakijoiden majoitustilaksi helmikuun alussa. Mäntykoti otetaan käyttöön asteittain niin, että ensimmäiset asukkaat muuttavat tiloihin helmikuun alussa ja kokonaan Mäntykoti on käytössä maaliskuun alussa.

Mäntykotiin sijoitetaan maaliskuun alkuun mennessä 150 Suomeen syksyn ja talven aikana tullutta turvapaikanhakijaa. Tilat on vuokrattu SPR:lle väliaikaiseksi hätämajoitustilaksi.

SPR:n Varsinais-Suomen piiri vuokraa Mäntykodin tilat Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelukiinteistöt Oy:ltä. Turun keskustan kupeessa, kaupunginsairaalan alueella olevat tilat ovat olleet tyhjillään keväästä 2015 lähtien. Viimeksi tiloissa on toiminut Turun kaupungin vanhuspalvelujen hoivayksikkö. 

Mäntykoti on yksi Turun kaupunginhallituksen syyskuussa 2015 päättämistä hätämajoituskäyttöön vuokrattavista kaupungin tiloista. Muut tilat ovat Pernon koulu, Kastun koulu, Runosmäen koulu, Niuskalan huoltokoti ja entinen retkeilymaja.

SPR:n Varsinais-Suomen piirillä on Turun lisäksi vastaanottokeskuksia Halikossa, Laitilassa ja Punkalaitumella.

Mäntykodin asukkaat Pernosta ja Paattisilta

Mäntykotiin siirtyy asukkaita näillä näkymin Pernon koululta ja Paattisilta sekä mahdollisesti pohjoisen järjestelykeskuksesta Torniosta. Pernon ja Paattisten väliaikaiset hätämajoituskeskukset on tarkoitus sulkea. Heinänokan hätämajoitusyksikkö suljetaan huhtikuun lopussa.

-Suomeen tulijoiden vähentynyt määrä mahdollistaa majoitustilojen uudelleenjärjestelyt ja siirrot paremmin majoitukseen sopiviin tiloihin. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua nopeastikin kevään mittaan. Tulijamääristä ja tilanteen kehittymisestä ei ole tarkempaa arviota, kertoo SPR:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen.

Turvapaikanhakijoiden majoitustoiminta jatkuu edelleen Pansion vastaanottokeskuksessa, kaupungin retkeilymajassa, ryhmäkodissa Orikedolla sekä nyt uutena Mäntykodissa.

-Pohjoisen järjestelykeskuksen tulijoista Turkuun meillä ei ole vielä varmuutta. Turun Pansion vastaanottokeskuksesta  lähtee koko ajan Maahanmuuttoviraston puhuttelemia henkilöitä eteenpäin muihin vastaanottokeskuksiin, joten ennen Mäntykotiin muuttopäivää emme voi varmaksi sanoa, keitä kaikkia Mäntykotiin muuttaa, SPR:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen kertoo.

Mäntykodin tilat mahdollistavat sekä yksinäisten naisten ja miesten, pariskuntien ja perheiden asumisen. Huoneet täytetään tilanteen ja tarpeen mukaan. Tila on kooltaan 2630 neliöltä.

Kiinnostuneille järjestetään kyselytunti somessa

Mäntykotiin liittyviä kysymyksiä käsitellään helmikuun lopussa järjestettävällä Facebook-kyselytunnilla Turun kaupungin Facebook-sivuilla. Mukana vastaamassa ovat tuolloin Turun kaupungin, SPR:n, maahanmuuttoviraston, poliisin ja muiden asiaan liittyvien toimijoiden edustajat.

Verkkokyselytunnin ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Kyselytunnin kysymykset ja vastaukset viedään Turun kaupungin verkkosivuille osoitteeseen www.turku.fi/kysymyksia, jossa on muutenkin koottuna tietoa turvapaikanhakijatilanteesta. 

Palautetta ja kysymyksiä voi lähettää aina palautepalvelun kautta www.turku.fi/palaute.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen, Suomen Punainen Risti, Varsinais-Suomen piiri, p. 040 770 9341
viestintäjohtaja Saara Malila, Turun kaupunki, p. 044 907 5710

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs