Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Mäntsäläläinen Maija odottaa kesän suurleiriltä uusia kavereita

Uudenmaan Partiopiiri ry

Mäntsäläläinen Maija odottaa kesän suurleiriltä uusia kavereita

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2016 klo 08:00
Julkaisija: Uudenmaan Partiopiiri ry

Hämeenlinnan Evon retkeilyalueelle nousee ensi heinäkuussa tyhjästä lähes 17 000 ihmisen kaupunki, kun suurleiri Roihu pyörähtää käyntiin. Myös Mäntsälästä lähdetään innoissaan leirille noin 35 osallistujan voimin. Yksi lähtijöistä on 12-vuotias Maija Joensuu. Naapurilippukunnasta Pornaisten Solmusta osallistujia lähtee reilu parikymmentä.

Roihu on Suomen Partiolaisten kaikkien aikojen suurin leiri, joka järjestetään Hämeenlinnan Evolla
20.–28.7. Leirille on tulossa 17 000 osallistujaa, joista noin 3000 tulee ulkomailta.

Suurleirejä eli finnjamboreita järjestään kuuden vuoden välein, joten kyseessä on 12-vuotiaan Maija Joensuun ensimmäinen näin iso leiri. Maija on ollut sudenpentuna Uudenmaan Partiopiirin leirillä Huimalla vuonna 2012 ja tietysti oman lippukunnan Mäntsälän Metsäkäpyjen järjestämillä pienemmillä retkillä ja leireillä.

Suurin osa leiristä kuluu ohjelmissa, joista Maija odottaa eniten globaali- ja metsäaiheisia ohjelmia. ”Ne vaan kuulostaa niin siisteiltä, odotukset ovat korkealla”, kertoo Maija.

Muun partion lisäksi Maija kuuluu Tuutikit-nimiseen kisavartioon. Kuuden jäsenen vartio on käynyt keväällä kaksissa partiotaitokilpailuissa, piirin kilpailuissa Lohjalla sekä SM-kilpailuissa Riihimäellä. Piirin kisoissa tytöt sijoittuivat komeasti kolmansiksi, SM-kisasijoitus oli 19. ”Kisat olivat tosi hienoja ja hyvin suunniteltuja. Tehtäviä oli hauska tehdä”, kertoo Maija kisakokemuksista. Tuutikeista kaikki jäsenet ovat lähdössä myös Roihulle ja heitä odottaa varmasti upea leirikesä!

Kuvatekstiehdotus: Mäntsälän Metsäkäpyjen Tuutikit-kisavartio odottaa suurleiriä innolla. Kuvassa vasemmalta Maija, Ella, Eerika, Minea ja Jenni. Kuvasta puuttuu Reetta. Kuva: Mäntsälän Metsäkävyt


Roihu-projektin liekehtimistä voit seurata verkkosivujemme lisäksi Roihun blogissa ja
Facebook-sivuilla, Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa, @roihu2016.

Roihun Youtube-kanavalla voi virittäytyä leiritunnelmaan:
https://www.youtube.com/watch?v=y7jQA6oWk74

Kuvia median käyttöön

Roihu-leirin pressikuvat: http://roihu.kuvat.fi/kuvat/Lehdist%C3%B6kuvat/
Suomen Partiolaisten kuvapankki: partiokuvia.kuvat.fi

Lisätietoja

Maija Joensuun äiti Johanna Joensuu, p. 0407200924
Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, p. 044 2700609, elina.kamppari@partio.fi

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Koko vuoden kestävä nuorisoelämys Roihu Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.

Liitetiedostot

Uudenmaan Partiopiiri on 63 paikallisen partiolippukunnan yhteinen piirijärjestö. Piiri tukee ja palvelee toiminta-alueensa lippukuntia, joita on kauniissa kaaressa pääkaupunkiseudun ympärillä Hangosta Hyvinkään ja Mäntsälän kautta Virolahdelle. Piiri tukee lippukuntien partiotoimintaa sen kaikilla osa-alueilla, järjestää ohjelma- ja koulutustapahtumia sekä koordinoi lippukuntien lähitukea,  aluetyötä. 

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs