Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Maakunnan kakkoset kohtaavat konsertissa

Lahden kaupunki

Maakunnan kakkoset kohtaavat konsertissa

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2015 klo 10:15
Julkaisija: Lahden kaupunki

Sinfonia Lahden lastenkonsertteihin 3.12. on kutsuttu kaikki Päijät-Hämeen peruskoulujen toiset luokat. Konsertti on osa Lahden koulujen kulttuuriohjelmaa ja maakunnallinen lastenkulttuurikeskus Efekti kutsui mukaan Päijät-Hämeen muut yhdeksän kuntaa. Konsertit ovat koululaisille maksuttomat ja kuulijoita on päivän kahdessa konsertissa yhteensä 2285.

Kakkosten konsertissa kuullaan Sibelius150 -juhlavuoden kunniaksi Sibeliukselta Satu sekä osia sarjasta Pelléas ja Mélisande. Kapellimestarina on Esa Heikkilä ja musiikkia kuvittaa Lahden musiikkiopiston tanssilinjan nuoret tanssijat. Musiikkielämyksen lisäksi opettajilla on käytettävissään materiaalia konsertin käsittelyyn oppilaiden kanssa.

Yksi Sinfonia Lahden painopistealueista on lasten ja nuorten kanssa tehtävä työ. Eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnatut konsertit ovat olleet tärkeä osa ohjelmistoa jo vuodesta 2008 alkaen. Tänä vuonna tuli myös kuluneeksi 20 vuotta Hei me sävelletään -musiikkikasvatustoimintaa, jossa lapset säveltävät yhdessä orkesterin muusikoiden kanssa. Sävellysprojektiin on osallistunut 20 vuoden aikana yli 3000 lasta.

Kulttuurikasvatus tasa-arvoistaa taiteen

Lahden peruskoulujen säännöllinen kulttuurikasvatus on valtakunnallisestikin merkittävää. Päätavoitteena on kulttuurin ja taiteen tasa-arvoinen saavutettavuus. Toiminta takaa yhteiskunnallisista, taloudellisista ja sosiaalisista eroista huolimatta jokaiselle lapselle mahdollisuuden osallistua taide- ja kulttuuritoimintaan.

Kulttuurikasvatusohjelma sisältää konsertin lisäksi myös teatteri-, museo- ja kirjastokäyntejä sekä muotoilutyöpajan. Oppilaat tutustuvat jokaisena lukuvuonna vähintään yhteen kulttuurikohteeseen ja koululaiskäyntejä kertyy vuodessa noin 10 000. Ohjelma on toiminut seitsemän vuotta ja pitkäjänteisellä toiminnalla tähdätään lasten kulttuurintuntemuksen lisäämiseen ja lasten kulttuurikompetenssin kasvattamiseen.

Lisätiedot
kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos, 050 3878 792
intendentti Teemu Kirjonen, 050 518 4597

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs