Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Maahanmuuttajan yrittäjyys avasi uuden eksoottisen ruokakaupan Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki

Maahanmuuttajan yrittäjyys avasi uuden eksoottisen ruokakaupan Lappeenrannassa

Tiedote.
Julkaistu: 08.12.2014 klo 10:26
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Sunnuntaina 7.12.2014 Valtakatu 60 Lappeenrannassa juhlittiin uuden ruokakaupan, Medias Mama Africa, avajaisia. Uuden kaupan valikoimiin kuuluu aasialaisia ja afrikkalaisia ruokatarvikkeita sekä myös Halal -lihan myyntiä. - Kaupan tuotevalikoimiin kuuluu myös etenkin afrikkalaisen ihoon ja hiuslaatuun sopivaa kosmetiikkaa, jota on Suomesta vaikea löytää; kertoo kauppias Mediatrice Nyiramugisha, ruandalaislähtöinen lappeenrantalainen.

Medis Mama Africa -kauppa tuo loistavan tuulahduksen uusia ja eksoottisia makuja ei vaan Lappeenrantaan vaan myös koko Etelä-Karjalaan. Uusi ruokakauppa lieneekin ainutlaatuinen tavaravalikoimissaan koko maakunnan alueella.

Uuden kaupan avajaisissa oli mukana myös Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, joka avajaispuheessaan iloitsi kuinka Mediatrice Nyiramugisha aktiivisena henkilönä ja maahanmuuttajana on halunnut työllistää itse itsensä ja on samalla halunnut kehittää ja monipuolistaa kaupungin palvelutarjontaa.  Kaupunginjohtaja toivoi myös paikallisten asukkaiden maahanmuuttajien lisäksi löytävän nämä uudet ja eksoottiset maut ja tuotteet Medis Mama Africa -kaupan tarjonnasta ja kaupan oven käyvän ahkeraan osoituksena kaupan suosiosta.

- Uusi yrittäjä oli mukana kaupungin maahanmuuttajien kansalaisraadissa, joka julkilausumassaan esitti huolensa maahanmuuttajan työllistymisestä, kertoi Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana. - Maahanmuuttajien työttömyys on yli kaksinkertaista suomalaisiin verrattuna, joten yrittäjyys on hyvä vaihtoehto itsensä työllistämisessä, Haakana jatkaa.

- Meidän maahanmuuttajien on todella vaikea työllistyä toisen työnantajan palvelukseen, joten yrittäjyys ja oman kaupan avaaminen tuntui ainoalta ja oikealta ratkaisulta työllistää itseni, Mediatrice Nyiramugisha kertoi ja jatkoi ettei halua elää erilaisten tukien avulla, vaan ansaita omalla työllään omansa ja perheensä elannon, kuten oli entisessä kotimaassaankin tehnyt.

Maahanmuuttaja haluaa työllistyä

Maahanmuuttajat ovat aktiivisia perustamaan yrityksiä Lappeenrannassa ja yrittäjyys on hyvä vaihtoehto itsensä työllistämisessä, kerrotaan Wirma Lappeenranta Oy:stä, jonka palveluissa noin joka viides asiakas on ulkomaalainen.  Maahanmuuttajat ovat perustaneet muun muassa ravintoloita, konsulttipalvelu palvelua, vaatekauppaa, lastenkerhoa, rakennusliikettä ja online –asiantuntijapalvelua. Osalla polku lähtee selvästi omasta osaamisesta ja halusta työllistyä sitä kautta.

Lappeenrannan kaupunki tarjoaa elinkeinoyhtiö Wirma Lappeenrannan kautta tukea ja opastusta oman yrityksen perustamisessa. Wirmalla on ollut myös yrityksen perustamispalvelu -hankkeita erityisesti maahanmuuttajille kohdistettuna, jota myös uusi yrittäjä Nyiramugisha on käyttänyt hyödykseen oman yrityksensä perustamisessa.

Maahanmuuttajat ovat turvanneet viime vuosina kaupungin positiivisen väestönkehityksen. Maahanmuuttajien kotoutuminen edistyy parhaiten, kun pääsee osalliseksi yhteiskuntaan ja saa itselleen sosiaalisen tukiverkoston. Työ on osallisuudessa merkittävä osa.

Lisätietoja:

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 5494 740 / pia.haakana@lappeenranta.fi

Mediatrice Nyiramugisha, kauppias Medis Mama Africa, puh. 045 357 8965 / medihe@yahoo.com

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs