Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Luottamushenkilöiden palkkiot puntarissa

Lahden kaupunki

Luottamushenkilöiden palkkiot puntarissa

Tiedote.
Julkaistu: 07.12.2015 klo 11:03
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden ja Nastolan yhdistymishallitus linjaa luottamushenkilöiden palkkiotasoa kokouksessaan 7.12.2015. Yhdistymishallitus on asettanut sääntötoimikunnan valmistelemaan uuden Lahden kaupungin johto- ja muita sääntöjä. Säännöt tulevat voimaan 1.1.2016. Sääntötoimikunnan tehtävänä on ollut myös luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkastelu. Edellisen kerran luottamushenkilöiden palkkiotasoa on Lahdessa laajemmin muutettu vuonna 2009.

Lahden kaupungin ja Nastolan kunnan yhdistymissopimuksen mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja on valintansa mukaan joko kokopäivätoiminen tai puolipäivätoiminen ja kaupunginhallituksen kaksi varapuheenjohtajaa puolipäivätoimisia luottamushenkilöitä. Lisäksi sivistyslautakunnan, sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtajien tehtävät ovat puolipäivätoimisia. Yhdistymissopimus antaakin paremmat resurssit kaupungin poliittiselle johtamiselle.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajalle sama vuosipalkkio

Lahdessa on kokopäivätoiminen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, jonka vuosipalkkio on 60 000 euroa. Sääntötoimikunta esittää, että kokopäivätoimisen tai puolipäivätoimisen luottamushenkilön vuosipalkkio säilyy entisellään. Sääntötoimikunta ehdotuksessa on huomioitu myös johtavien luottamushenkilöiden työaika ja esimiehet; kaupunginhallituksen puheenjohtajan esimiehenä toimii hallitus ja varapuheenjohtajien sekä lautakuntien puheenjohtajien esimiehenä hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi sääntötoimikunta esittää, että Lahdessa sovelletaan jo vuoden alusta uuden kuntalain pykälää luottamushenkilön oikeudesta mm. lomaan, sairauslomaan, työterveyshuoltoon. Uudistuksen tarkoituksena on poliittisen johtamisen vahvistaminen ja luottamushenkilönäkökulman korostaminen kaupungin hallinnossa.

Maltillinen korotus kokouspalkkioihin

Sääntötoimikunta esittää luottamushenkilöiden kokous- ja muihin kuin edellä mainittuihin vuosipalkkioihin maltillisia korotuksia. Sääntötoimikunta on vertaillut palkkiotasoja muiden kaupunkien (Tampere, Turku, Jyväskylä, Oulu, Vaasa ja Kuopio) vastaaviin palkkioihin ja pyrkinyt asettamaan palkkiotason lähelle vertailukaupunkien keskiarvoa. Uudistuksessa luovutaan Lahdessa käytössä olleesta yli kolmen tunnin kokousten korotetuista palkkioista. Sääntötoimikunta toivoo, että nyt hyväksyttävää palkkiotasoa noudatetaan seuraavan vaalikauden loppuun eli vuoteen 2021.

Tukea valtuustoryhmille

Sääntötoimikunta ehdottaa uudelle Lahden kaupungille kuntalain mahdollistamaa järjestelmää, jolla tuetaan valtuustoryhmiä. Tukea voitaisiin myöntää valtuustoryhmän omaan toimintaan ja sen kehittämiseen mutta kaupunkilaisiin suuntautuvaan poliittiseen toimintaan. Valtuustoryhmän pitäisi hakea tukea kirjallisesti ja hakemuksessa tulee ilmoittaa käyttötarkoitus. Sääntötoimikunta esittää, että tukeen varattaisiin vuodelle 2016 yhteensä 51.000 euroa.

Lisätietoja:
Sääntötoimikunnan puheenjohtaja Jari Salonen, 0440 211 211
kaupunginlakimies Pekka Virkkunen, 044 4163 072

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs