Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » LSL myöntää sotaveteraaneille ilmaiset bussimatkat koko Päijät-Hämeessä

Lahden kaupunki

LSL myöntää sotaveteraaneille ilmaiset bussimatkat koko Päijät-Hämeessä

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2015 klo 10:45
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden seudun liikenne (LSL) myöntää suomalaisille sotaveteraaneille kokonaan ilmaiset bussimatkat ensi vuoden alusta alkaen. Sotaveteraanit voivat matkustaa maksutta 1.1.2016 voimaan tulevalla näyttökortilla LSL:n järjestämässä liikenteessä Päijät-Hämeen alueella.

Sotaveteraaneilla on ollut Lahdessa aiemminkin oikeus ilmaisiin bussimatkoihin, mutta matkakortti on pitänyt lunastaa itse Matkahuollolta, ja kortille on voinut ladata rajallisen määrän matkustusoikeutta Lahden kaupungin alueella. Jatkossa tämän Matkahuollolta lunastettavan kortin korvaa LSL:n oma maksuton näyttökortti.

Tammikuun 2016 alussa voimaan astuvan käytännön mukaan sotaveteraanit saavat halutessaan käyttöönsä ilmaisen näyttökortin, jolla on rajaton matkustusoikeus LSL:n järjestämässä liikenteessä koko Päijät-Hämeen alueella.

Sotaveteraanien ilmaiset bussimatkat mahdollistavat LSL:n kanssa yhteistyössä liikennettä operoivat Lehtimäki Liikenne Oy, Bus Travel Oy Reissu Ruoti, Järvisen Liikenne Oy ja Koiviston Auto Oy sekä Päijät-Hämeen kunnat.

Näyttökortti Lahti-Pisteestä

Maksuttomien matkojen saamiseksi sotaveteraanien tulee noutaa ilmainen näyttökortti Lahti-Pisteestä Lahden pääkirjaston aulasta (Kirkkokatu 31). Näyttökortti on voimassa aina vuoden kerrallaan. Näyttökortin voi noutaa Lahti-Pisteestä joulunalusviikolla alkaen 21.12.2015.

Hakijan tulee todistaa kuvallisella Kela-kortilla (takana R- tai M-tunnus), sotilaspassilla tai muulla luotettavalla tavalla olevansa suomalainen sotaveteraani.

Ilmaisiin bussimatkoihin ovat oikeutettuja myös ne, jotka ovat lain 1039/97 mukaan oikeutettuja Valtiokonttorin kuntoutukseen ja joilla on Sota-arkiston tai Valtiokonttorin myöntämä todistus palveluksestaan vuosina 1939–1945 tai sen jälkeen erikseen määritellyissä sotiin liittyvissä tehtävissä.

Liitteenä kuva LSL:n busseista Lahdessa, kuvaaja Lauri Rotko.

Lisätietoja:

Lisätietoja:
Liikennesuunnittelupäällikkö Jukka Lindfors
050 559 4139, jukka.lindfors@lahti.fi

Joukkoliikennelogistikko Kim Venesjärvi
050 320 0101, kim.venesjärvi@lahti.fi

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs