Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Liikkumis- ja kulutusvalinnat rakentavat energiatehokasta kaupunkia

Turun ammattikorkeakoulu

Liikkumis- ja kulutusvalinnat rakentavat energiatehokasta kaupunkia

Kutsu.
Julkaistu: 20.05.2016 klo 09:14
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Sähköavusteisia pyöriä työmatkoille Turun AMK:ssa

Tervetuloa kokeilemaan sähköavusteiseksi muunnettuja kampuspyöriä ja kuulemaan kaupunkien energiatehokkuutta käsitelleestä PLEEC-projektista!

 

Aika: keskiviikko 25.5. klo 10

Paikka: Turun ammattikorkeakoulu, Sepänkatu 1, Turku (pääaula)

 

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi täytyy energiankulutusta leikata. Kulutuskäyttäytyminen on avainasemassa: mitä valintoja teemme liikkumisessa, asumisessa ja arjen kulutuksessa.

Kulutuskäyttäytymiseen vaikuttamisen keinoja on tutkittu vastikään päättyneessä PLEEC (Planning for Energy Efficient Cities) – EU-projektissa, jossa oli mukana 6 kaupunkia 13:sta maasta, Turku mukaan lukien. Turku on energiatehokkuuden edistämisessä edelläkävijä, tavoitteena hiilineutraalius vuoteen 2040 mennessä. 

Turun AMK:ssa on otettu konkreettisia askelia energiatehokkuuden edistämiseksi työmatkailussa: käytössä on kampuspyöriä, joista osaan on rakennettu opiskelijatyönä sähköavusteisuus. Kampuspyörät ovat kovassa käytössä ja ne ovat vähentäneet auton käyttöä kaupungin sisällä tapahtuvassa työliikkumisessa.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Annika Kunnasvirta

annika.kunnasvirta@turkuamk.fi

Puhelin: 040 355 0932

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs