Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lentoliikenneyhteydet kotikentältä välttämättömiä Turun talousalueen yritystoimijoille

Turun kaupunki

Lentoliikenneyhteydet kotikentältä välttämättömiä Turun talousalueen yritystoimijoille

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2016 klo 13:15
Julkaisija: Turun kaupunki

Lounaisen Suomen liikematkustajat valitsevat Turun lentoaseman lähtölentoasemakseen lähes yhtä usein kuin Helsinki-Vantaan lentoaseman. Yritykset pitävät Turun lentoasemaa erittäin tärkeänä alueen kilpailukyvyn kannalta.

Varsinais-Suomen liitto ja Turun kaupunki selvittivät yhteistyössä Varsinais-Suomen yrittäjien sekä Turun ja Rauman kauppakamarien kanssa Turun lentoaseman käyttöä ja kehittämistarpeita sekä liikematkustajien reittivalintoihin vaikuttavia tekijöitä. Kysely toteutettiin marras–joulukuussa 2015 ja se suunnattiin ensisijaisesti yrittäjien ja kauppakamarien jäsenyrityksille sekä maakunnan korkeakoulujen henkilökunnalle. Kyselyyn vastasi yhteensä 912 henkilöä, pääosin yrityksistä. Kansalaisille suunnattuun kyselyyn vastasi yhteensä 208 henkilöä.

Turun lentoasemalta löytyy matkustajamäärien kasvupotentiaalia

Kyselyn tulosten mukaan syitä Turun lentoaseman arvostukseen ovat lentoaseman läheinen sijainti, hyvät kulkuyhteydet lentoasemalle sekä nopea läpimenoaika lähtöselvityksessä ja turvatarkastuksessa. Potentiaalia Turun lentoaseman käyttäjämäärän kasvattamiseen löytyy mm. Helsinki-Vantaan lähtölentoasemaksi valitsevista. Matkustajavuotoa Helsinki-Vantaalle tyrehdyttäisi tehokkaimmin Turusta lähtevien lentoyhteyksien hinnoitteluun vaikuttaminen sekä lentoyhteyksien aikataulujen sovittaminen paremmin liikematkustajia palveleviksi.

- Turun lentoasema valitaan lähtölentoasemaksi sijaintinsa ja helpon saavutettavuutensa vuoksi – matkaketju kotoa lentoasemalle on Turussa vaivaton. Myös nopea läpimenoaika lähtöselvityksessä ja turvatarkastuksessa puoltavat kotikentän käyttöä, kertoo Varsinais-Suomen liiton edunvalvontajohtaja Janne Virtanen.

Helsinki-Vantaan valintaan lähtölentoasemaksi vaikuttavat kyselyn mukaan parempi lentoyhteystarjonta, sopivammat aikataulut sekä edullisemmat hinnat. Mikäli Helsinki-Vantaa valitaan lähtölentoasemaksi, liikematkustajat matkustavat lentoasemalle pääsääntöisesti omalla autolla.

Yritysedustajat valitsevat Turun lentoaseman lähtölentoasemakseen lähes yhtä usein kuin Helsinki-Vantaan lentoaseman.

- Kysely toi selvästi esille Lounaisen Suomen toimijoiden vahvan tahtotilan hyödyntää Turusta lähteviä lentoyhteyksiä aina kun se on mahdollista. Valtaosa Helsinki-Vantaan valitsevista valitsisikin Turun lentoaseman, mikäli lentoyhteyksien hinnoittelu olisi kohtuullinen ja lentoyhteyksien aikataulutus palvelisi liikematkustajia paremmin, toteaa Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola.

Lentoliikenneyhteyksien tarjontaa Turusta ja siten myös yhteyksien kannattavuutta on mahdollista parantaa, mikäli toimijat valitsevat Turun lentoaseman lähtölentoasemaksi nykyistä useammin Helsinki-Vantaan sijasta – kotikentän käyttäjämäärän kasvattamisessa on potentiaalia.

Elinkeinoelämän näkökulmasta Turun lentoaseman ja lentoliikenneyhteyksien kehittämisessä tärkein tekijä on lentoyhteyksien reittitarjonnan tai vuorovälien lisääminen – erityisesti Kööpenhaminan yhteyden uudelleen avaaminen nähdään tärkeimpänä yksittäisenä Turun lentoliikenneyhteyksien mahdollisuutena.

Turun kaupunki, Finavia ja lentoyhtiöt käyvät jatkuvaa neuvottelua vuorotarjontaan ja uusiin yhteyksiin liittyvistä tekijöistä. Lentoliikenneyhteyksien, lentoaseman saavutettavuuden ja maakuntakenttien edunvalvonta on monen toimijan yhteistyön tulos.

Liitetiedosto: Lentoliikennekyselyn tulokset.

Lisätietoja:

Yhteysjohtaja Antti Kirkkola, Turun kaupunki, puh. 050 5590 103, antti.kirkkola@turku.fi
Edunvalvontajohtaja Janne Virtanen, Varsinais-Suomen liitto, puh. 040 5836 950,
janne.virtanen@varsinais-suomi.fi

 

Liitetiedostot

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs