Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lauritsalan koulun lisärakennuksen suunnitelmia ja tulevia väistötilaratkaisuja esitellään asukkaille

Lappeenrannan kaupunki

Lauritsalan koulun lisärakennuksen suunnitelmia ja tulevia väistötilaratkaisuja esitellään asukkaille

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2015 klo 13:21
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin tekninen toimi sekä kasvatus- ja opetustoimi esittelevät Lauritsalan koulun lisärakennushankkeen tilannetta ja tulevia väistöratkaisuja asukkaille avoimessa asukastilaisuudessa maanantaina 26.1.2015 klo 17:30 alkaen. Tilaisuus pidetään Lauritsalan koulun musiikkiluokassa, Hallituskatu 22.

Lauritsalan koulun lisärakennusta koskien on jo pidetty kaksi asukastilaisuutta vuoden 2014 aikana ja asukkailla oli mahdollisuus antaa palautetta ja kehitysehdotuksia Lappeenrannan kaupungin teknisen sekä kasvatus -ja opetustoimen suunnitelmiin koskien uutta lisärakennusta.

Asukastilaisuuksissa esiteltiin muun muassa asemakaavamuutosta, jonka tavoitteena oli poistaa asemakaavan suojelumerkintä Lauritsalan alakoulun osalta ja mahdollistaa uuden koulurakennuksen rakentaminen.

Valtuusto päätti kaavamuutoksen lisäksi vuoden 2015 talousarviokäsittelyn yhteydessä 8.12.2014 uuden lisärakennuksen ja liikuntasalin rakentamisesta.

Vuoden 2015 alussa yksityishenkilö teki Itä-Suomen hallinto-oikeudelle valituksen kaavan suojelumerkinnän poistamisesta. Valituksen takia alue, jonne koulu oli tarkoitus rakentaa, meni rakennuskieltoon ja uuden alakoulun rakentaminen näin ollen viivästyy.

Alkuperäisenä tarkoituksena oli uusien ja terveellisten sekä turvallisten koulutilojen tekeminen Lauritsalan koululle purkamalla alkuperäinen Luukkaan koulun rakennus pois ja uudisrakentamalla samalle paikalle päiväkodin ja keittiön väliin uusi rakennus.

Esiopetus ja koulutoiminnan oli tarkoitus alkaa uudessa rakennuksessa heti tammikuun 2017 alussa.

Nyt pidettävässä asukastilaisuudessa kaupungin edustajat esittelevät kaavaillun uudisrakennuksen suunnitelmat. Tilaisuudessa kerrotaan miten koulun toimintaa aiotaan järjestellä, jotta voidaan turvata niin oppilaille kuin opettajillekin turvallinen ja asianmukainen työskentely-ympäristö rakentamisen viivästymisen ajan.

Lisätietoja:

Mika Sutinen, rakennuttajainsinööri, Lappeenrannan kaupunki, tekninen toimi, tilakeskus, puh. 0400 935 451

Maarit Pimiä, asemakaava-arkkitehti, Lappeenrannan kaupunki, tekninen toimi, kaavoitus, puh. 040 653 0745

Jukka Mielikäinen, Lauritsalan koulun rehtori / aluerehtori, Lappeenrannan kaupunki, kasvatus- ja opetustoimi, puh. 040-0753489

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs