Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Laskuri havainnollistaa säästötoimenpiteitä

Lahden kaupunki

Laskuri havainnollistaa säästötoimenpiteitä

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2014 klo 17:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki julkistaa maanantaina 17.3. talouden tasapainotuslaskurin. Laskuri esittelee mahdollisia toimenpiteitä, joilla kaupunki voi säästää. Laskurin avulla halutaan havainnollistaa kuntalaisille ja päättäjille erilaisten säästötoimenpiteiden vaikutusta.

Tasapainotuslaskuri julkaistaan kaupungin verkkosivuilla www.lahti.fi ja sen avulla kuka tahansa voi kokeilla erilaisia vaihtoehtoja kaupungin talouden tasapainottamiseksi. Laskuriin on koottu viitisenkymmentä mm. palveluihin, hallintoon ja henkilöstöön liittyvää säästökohdetta. Laskurissa esitettyjen toimenpiteiden tarkasteluvuosi on 2017, mutta merkittävä osa säästöistä voidaan saavuttaa aiemmin.

Laskurin toimenpiteet on kuvattu siten, että niiden toteutus näkyy kaupungin palveluiden tai toiminnan muutoksina kaupunkilaisille. Toimenpiteiden kuvaukset ja arviot vaikutuksista ovat yleisellä tasolla. Kaikilla toimenpiteillä tähdätään pitkävaikutteiseen muutokseen, ei kertaluonteisiin vaikutuksiin.

Pyrkimyksenä on löytää laskurin avulla valmisteluun lähteviä säästövalintoja ja laskuriin koottujen toimenpiteiden pohjalta käytävä keskustelu nostaa varmasti esille myös uusia esityksiä laskurin ulkopuolelta. Tasapainotuslaskurissa esillä olevien toimenpiteiden lisäksi kaupungin toimintaa uudistetaan ja tehostetaan edelleen sisäisesti. 

Lahden kaupunginhallitus tutustui laskurikäytäntöön tammikuussa Lappeenrannassa. Lahdessa laskuri on käytössä kuukauden ja kaupunginvaltuusto keskustelee siitä valtuustoseminaarissa 20.-21. maaliskuuta. Säästötoimenpiteiden läpikäynti ja mahdollinen valmistelu ja toimeenpano aikatauluineen käsitellään huhtikuun kehysneuvotteluissa.

Lahden kaupunki on tilanteessa, jossa tasapainotuslaskurissa esitetyistä säästötoimenpiteistä tulee tehdä valintoja. Pysyäkseen valtuuston tälle ja seuraaville vuosille hyväksymissä taloustavoitteissa kaupungin on karsittava menoista, tehtävä uusia tuottavuustoimenpiteitä ja harkittava monipuolisesti toiminnan supistamista.  

Laskurin käyttö ja omien valintojen eteenpäin lähetys vaatii sähköpostiosoitteen. Kaupunki ei kerää osoitteita eikä personoi vastauksia.


Lisätiedot
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895
konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen, 050 556 9815

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs