Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannassa liikutaan ja retkeillään porukalla

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannassa liikutaan ja retkeillään porukalla

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2016 klo 08:54
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin Elinvoimaa ja osallisuutta –hanke ”Myö tehään porukalla” on saanut asukkailta useamman toimenpide-ehdotuksen, jossa on toivottu erityisesti luontoon liittyvää toimintaa. Ideoiden perusteella ja hankkeen tuella toteutetaankin matalankynnyksen ”Luontoliikkuminen ja erätaidot” -kurssi. Ensimmäinen luento pidettiin tiistaina Sammonlahden asukastilassa.

– Kurssi on kaikille asukkaille avoin ja maksuton. Kurssilla halutaan tuoda tietoisuuteen erityisesti luonnossa liikkumisen hyvää tekevää voimaa sekä tarjota turvallinen ja mukava osallistumisen kokemus myös heille, jotka eivät yksin uskalla metsään lähteä, kertoo hankekoordinaattori Marika Heinilä. 

Kurssiin kuuluvalle luennolle ehtii vielä, sillä toinen teoriaosuus pidetään torstaina 1.9. klo 9 alkaen Lauritsalan asukastilassa. Luento kestää noin tunnin ja sen vetää Liikunta Yhdistää –hankkeen ohjaaja Satu Jaatinen, joka on tottunut ja aktiivinen metsässä kävijä itsekin. Sadun johdolla lähdetään myös kurssiin kuuluvalle luontoretkelle Kiukkaanlammen laavulle Joutsenoon ensi viikon torstaina 8.9. Retki on luentojen tapaan maksuton kaikille osallistujille ja se sisältää ohjauksen lisäksi retkieväät retkinuotiolla nautittaviksi. 

- Kehotan ehdottomasti kaikkia kynnelle kykeneviä mukaan kurssille ja yhteisretkelle. Se on hyvä tilaisuus oppia uusia taitoja, viettää aikaa mukavalla porukalla sekä kenties löytää uusia tuttavia. Lisäksi jos jollakin asukkaalla on omia erätaitoja, saa ohjaukseen ehdottomasti osallistua, Heinilä kannustaa. 

- Nyt on käsillä hyvä sienestys- ja marjastusaika, joten omat ämpärit kannattaa ottaa mukaan, mikäli metsänantimia haluaa retken aikana kerätä, jatkaa Heinilä. 

”Myö tehään porukalla” (virallisesti Elinvoimaa ja osallisuutta) on Euroopan sosiaalirahaston tukema hanke, jonka tavoitteena on lisätä osallisuutta ja yhteisöllisyyttä Lappeenrannan kaupunkialueella. Hankkeen koordinaattorina toimivalle Heinilälle voi esittää omia ehdotuksia näitä tavoitteita tukevasta toiminnasta esimerkiksi omalla asuinalueella toteutettavaksi. 

Kuvateksi: Satu Jaatinen jakoi Sammonlahden asukastuvalla kurssilaisille materiaaleja luontoliikkumisesta

Lisätietoja: 

Marika Heinilä, hankekoordinaattori, Lappeenrannan kaupunki
040 621 4084 / marika.heinila@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs