Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannassa koululaisten talkoopäivä 5.10.2016 vanhustenviikolla

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannassa koululaisten talkoopäivä 5.10.2016 vanhustenviikolla

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 10:01
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Suomessa on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien vanhustenpäivää. Vanhustenpäivä on lokakuun ensimmäinen sunnuntai ja sitä seuraava viikko on vanhustenviikko. Vanhustenpäivää vietetään sunnuntaina 2.10. ja Vanhustenviikkoa 2.-9.10.2016. Tänä vuonna Vanhustenviikon teemana on Tekee mieli oppia.

Lappeenrannan vanhusneuvosto ja kasvatus- ja opetustoimi järjestävät vanhusten viikolla perinteiseen tapaan, keskiviikkona 5.10.2016 klo 8.30-11.30, koululaisten talkoopäivän.

Koululaisten talkoopäivä on järjestetty Lappeenrannassa yhdeksänä peräkkäisenä syksynä. Viime vuonna talkoopäivään osallistui ennätysmäärä 88 koululaista. Koululaiset tekivät esim. pieniä kodin sisä- ja ulkoaskareita, siivoustöitä, haravoivat pihaa, kävivät vanhuksen kanssa kaupassa tai pitivät seuraa.

Nyt on aika ikääntyneiden ilmoittautua mukaan!

Lappeenrannan eri alueiden vanhusväestön tulee ilmoittaa toiveensa talkooavusta Lappeenrannan kaupungille, jonka jälkeen koulutoimi jakaa talkoopaikat eri kouluille. Talkooapu järjestyy, mikäli oman alueen lähikoulussa on riittävästi talkoopäivään osallistuvia oppilaita.

Ikääntyneiden ilmoittautumisaika on ma 12. – to 22.9.2016 välisellä ajalla ja ilmoittautuminen tapahtuu soittamalla Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelupiste Winkkiin numeroon 05 – 616 2220 päivisin klo 8-15 välisellä ajalla.

Yläkoululaiset mukaan talkoisiin!

Talkoopäivän avulla ylläpidetään talkooperinnettä ja lisätään eri sukupolvien välistä kanssakäymistä. Talkooapu on ikääntyneelle maksutonta, koululaiset saavat palkaksi auttamisen ilon.

- Kouluilta talkoopäivä -viesti on jo lähetetty vanhemmille Wilman kautta ja nyt toivotaankin sekä vanhusneuvoston että koulujen puolelta runsasta koululaisten vapaaehtoista osanottoa yhteisölliseen talkoopäivään. Saadaan aikaan hyvää mieltä puolin ja toisin, kannustaa vanhusneuvoston sihteeri, Lappeenrannan kaupungin asukashenkilö Pia Haakana yläkoululaisia mukaan tempaukseen. Yläkoululaiset ilmoittautuvat mukaan tapahtumaan koulujensa kautta.

Lisätietoja: Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, vanhusneuvoston sihteeri, Lappeenrannan kaupunki, puh 040 5494 740

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs