Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannan vanhan Raatihuoneen ovet avautuvat yleisölle jaksoittain kesäkaudella

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan vanhan Raatihuoneen ovet avautuvat yleisölle jaksoittain kesäkaudella

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan vanhan Raatihuoneen ovet avautuvat yleisölle jaksoittain tänä kesänä. Ensimmäisen kerran Raatihuoneeseen voi tutustua Lappeenrannan matkailukesän avajaispäivänä, lauantaina 6. kesäkuuta, jolloin juhlitaan Hiekkalinnan avajaisia. Raatihuone on avoinna klo 11–15. Samana päivänä tarjolla on myös opastetut kävelykierrokset linnoituksessa ja keskikaupungilla. 

Lappeenrannan kaupungin markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman ennakoi, että Raatihuone kiinnostaa sekä paikallisia ihmisiä että matkailijoita. 

– Raatihuoneemme vaiheet nivoutuvat kaupunkimme historiaan monin tavoin. Rakennus on palvellut paitsi päätöksenteon myös teatteriesitysten ja juhlien areenana, ja moni yhdistys on perustettu sen katon alla. On todella hienoa, että voimme avata Raatihuoneen historiallisena nähtävyytenä yleisölle. Salin keisarillinen kimallus hurmaa kaikenikäisiä kävijöitä, Rahman lupaa. 

Vuonna 1829 rakennettu, Lappeenrannan keskustassa, Raastuvankadulla sijaitseva Raatihuone on Suomen vanhin puinen raatihuone. Historiansa aikana rakennusta on laajennettu ja huonetiloja muunneltu. Sisätilat kunnostettiin kaupungin edustustiloiksi 1990-luvun alussa. Kaupunginvaltuusto kokoontui Raatihuoneella vuodesta 1874 alkaen aina siihen asti, kun nykyinen kaupungintalo valmistui vuonna 1983. 

Aiemmin yleisö on voinut tutustua Raatihuoneeseen kaupungin Avoimien ovien päivänä, joka on järjestetty vuodesta 2011 alkaen syyskuussa. 

– Avoimien ovien tapahtumassa keisarillinen sali kävi ahtaaksi. Suosion innostamana järjestämme nyt kesällä aukiolojaksoja. Kaupungin Avoimien ovien tapahtuma toteutetaan tänäkin vuonna, heti syyskuun alussa, mutta tällä kertaa Raatihuone ei ole avoinna, vaan tarjoamme sen sijaan uusia yllätyksiä. Joten nyt paikkakuntalaistenkin kannattaa tulla paikalle kesäjaksoilla, Rahman innostaa. 

Raatihuonetta esittelee yleisölle kielitaitoinen matkailuneuvonnan asiakaspalvelija, ja tarjolla on tietoa muistakin Lappeenrannan matkailukohteista. Pääsylipun hinta on aikuisilta viisi euroa ja lapsilta kolmesta ikävuodesta alkaen kaksi euroa. Liput myydään käteisellä. 

Raatihuone on avoinna kesäkaudella 2015 klo 11–15

–        lauantaina matkailukesän ja Hiekkalinnan avajaispäivänä 6.6.

–        tiistaista 21.7. lauantaihin 25.7.

–        tiistaista 28.7. lauantaihin 1.8.

–        lauantaina 8.8.

Musiikkiopiston kesämuusikot viihdyttävät yleisöä klo 14–14.30 neljänä Raatihuoneen aukiolopäivänä: 6.6., 25.7., 1.8. ja 8.8. 

Matkailuinfo palvelee nyt IsoKristiinan kulmauksessa

Toukokuun alkupuolella Kauppakeskus IsoKristiinan kulmaukseen, Kansalaistorin laidalle muuttanut Lappeenrannan matkailuinfo palvelee arkisin klo 10–17 ja lauantaisin 10–16. Mirka Rahman kertoo, että niin paikkakuntalaiset kuin matkailijatkin ovat kiitelleet matkailuinfon uutta sijaintipaikkaa

– Keskeisellä paikalla sijaitsevaan uuteen infoon on helppoa poiketa vaikka ohikulkumatkalla ja muita asioita hoitaessaan.

Rahman muistuttaa, että matkailuneuvontaa on saatavilla myös Hiekkalinnalta, joka on avoinna avajaispäivästään 6.6. alkaen elokuun lopulle asti.  Hiekkalinnan alue on avoinna päivittäin klo 10–21, ja alueelle on vapaa pääsy.

Matkailukauden avajaispäivänä 6.6. alkaa myös opastettujen kävelykierrosten sarja. Linnoituksen kierros lähtee hotelli Scandic Patrialta ja Lappeenranta ennen ja nyt -kierros Kauppakeskus IsoKristiinan kulmauksessa, Kansalaistorin laidalla sijaitsevan matkailuinfon edestä. Molemmat kierrokset alkavat klo 11 ja kestävät noin tunnin. Kierroksen pääsylippu maksaa aikuisilta kuusi euroa ja lapsilta kolmesta ikävuodesta alkaen kolme euroa.

Lisää tietoja Lappeenrannan matkailukesästä löytyy muun muassa Lappeenrannan verkkosivujen etusivulta ”Tervetuloa Lappeenrannan kesäseikkailuun!” -otsikon alta. 

Kuluvan kesän aikana toteutetaan Raatihuoneen ulkomaalaus, joka aloitetaan juhannusviikolla telineiden rakentamisella. Maalausurakka kestää noin kaksi kuukautta. Maalauksen pohjatöistä aiheutuu meluhaittaa. Maalausurakan aikataulusta tiedotetaan tarkemmin sen alkaessa.

LISÄTIETOJA

www.lappeenranta.fi > Tervetuloa Lappeenrannan kesäseikkailuun! 

Markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman
puh. 040 849 9161
mirka.rahman@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs