Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannan seudulla ei innostusta nopeisiin kuntarakenneratkaisuihin

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan seudulla ei innostusta nopeisiin kuntarakenneratkaisuihin

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2014 klo 14:57
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin sekä Länsi-Saimaan kuntien poliittinen johto sekä kuntajohtajat kokoontuivat keskustelemaan Etelä-Karjalan kuntajakoselvitysraportin ehdotuksesta muodostaa Etelä-Karjalaan nykyisen yhdeksän kunnan sijaan kaksi kuntaa. 

Lappeenrannan ympäristökuntien edustajat eivät nähneet riittäviä perusteita vuoden 2017 alusta toteutettaville kuntaliitoksille. Luumäen, Taipalsaaren, Savitaipaleen ja Lemin kunnat haluavat nähdä valtakunnallisten sote-ratkaisujen sekä valtionosuusmuutosten vaikutukset ennen mahdollisia kuntien yhdistymispäätöksiä. 

Kunnat totesivat, ettei Etelä-Karjalan kuntien yhteiselle kokoontumiselle ole tarvetta ennen loppuvuoden aikana tehtäviä kunnanvaltuustojen kuntarakennepäätöksiä. 

Poissuljettua ei ole, että valtuustokauden2017-2020 aikana arvioitaisiin kuntarakenteen uudistamisella saavutettavia taloudellisia ja elinvoimavaikutuksia uudelleen. Erityisesti henkilöstön luontaisen poistuman hyödyntäminen edellyttää yhteistä, pitkäjänteistä maakunnan kaikki kunnat kattavaa tulevaisuuden tavoiteasettelua. Kunnanvaltuustoilla on niin halutessaan mahdollisuus linjata myös pidemmän aikavälin kuntakohtaisia tavoitteita käsitellessään joulukuussa 2014 kuntajakoselvittäjien esitystä. 

Lappeenrannassa 22.10.2014 

Lisätietoja:

Tilaisuuden puheenjohtaja, Lappeenrannan KH:n puheenjohtaja Risto Kakkola, puh. 040 7635780
sihteeri, kehitysjohtaja Markku Heinonen, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 5811998

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs