Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannan paikallisliikenteeseen hiljaisen ajan hinnat heinäkuuksi

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan paikallisliikenteeseen hiljaisen ajan hinnat heinäkuuksi

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Heinäkuussa Lappeenrannan paikallisliikenteen busseissa matkustetaan hiljaisen ajan hinnoilla.

Kellonajasta riippumatta koko heinäkuun ajan kertamatka maksaa alle 12-vuotiaalta lapselta euron ja aikuiselta kaksi euroa. Normaalin ajan taksat ovat lapselta puolitoista euroa ja aikuiselta kolme euroa.  Hiljaisen heinäkuun hinnat ovat voimassa keskustataajaman busseissa numerolinjoilla 1, 2, 3, 3K, 4, 5, 9 ja 10. 

Lappeenrannan paikallisliikenteen busseissa hiljaisen ajan hinnat ovat heinäkuun lisäksi voimassa ympäri vuoden arkisin klo 17.30 jälkeen sekä viikonloppuisin. 

Hiljaisen heinäkuun kampanja toteutettiin viime kesänä (2014) ensimmäistä kertaa.  Tuolloin matkoja kertyi 15,9 % enemmän kuin heinäkuussa 2013, jolloin noudatettiin normaalitaksoja. 

Kaupunki on helpottanut lapsiperheiden ja päiväkotiryhmien liikkumista viime huhtikuusta asti niin, että aikuisen mukana matkustavat alle 7-vuotiaat lapset kulkevat paikallisliikenteessä veloituksetta.  Jos aikuisella on mukana lastenvaunuissa tai rattaissa kulkeva pikkulapsi, aikuiseltakaan ei peritä maksua.  Perheiden ja ohjattujen lapsiryhmien onkin nyt edullista käydä bussilla esimerkiksi vesitornin läheisyydessä sijaitsevassa lasten liikennekaupungissa. 

Paikallisliikenteen bussilippuihin sisältyy tunnin vaihto-oikeus. 

Hiljaisen ajan hinnoilla ja hiljaisen heinäkuun kampanjalla kaupunki edistää bussilla liikkumista myös ruuhka-aikojen ulkopuolella.  Samalla vahvistetaan Vihreän Lappeenrannan brändiä. 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs