Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannan museoiden ohjelma Linnoituksen Vanhankaupungin päivien aikana 5.-7.8.

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan museoiden ohjelma Linnoituksen Vanhankaupungin päivien aikana 5.-7.8.

Tiedote.
Julkaistu: 02.08.2016 klo 11:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Linnoituksessa vietetään Vanhankaupungin päiviä tulevana viikonloppuna 5.-7.8. Tapahtuman järjestämisestä vastaa Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut yhteistyössä Linnoituksen toimijoiden ja paikallisten kulttuurituottajien kanssa. Lappeenrannan museoiden tapahtumat keskittyvät lauantain 6.8. perhepäivään.

Linnoituksen museoihin (Etelä-Karjalan museo, Lappeenrannan taidemuseo ja Ratsuväkimuseo) on lauantaina vapaa pääsy. Museot ovat avoinna klo 11-17.

Etelä-Karjalan museossa on esillä Keisarillisia lahjoja Pavlovskin palatsista –näyttely sekä perusnäyttely Rajalla – Kolme karjalaista kaupunkia. Lappeenrannan taidemuseossa on esillä kaksi näyttelyä, Irma Laukkanen ja Markku Hirvelä – Valon ja ajan jälkiä sekä Ihana maisema – maisemamaalauksia Lappeenrannan taidemuseon kokoelmista. Ratsuväkimuseo esittelee suomalaisen ratsuväen historiaa.

Museoissa on myös ohjelmaa lapsiperheille. Teatteri Karelus/Emma Jussila-Scherman esittää nukkesadun Katariina ja Aarrelaiva Etelä-Karjalan museossa klo 11 ja klo 11:45. Noin 30 minuutin mittainen satu kertoo siitä, kuinka haarukka tuli Suomeen. Historiallisessa tarinassa Puolan prinsessa Katariina saapuu Juhana Herttuan puolisoksi laivalla, joka on täynnä renessanssin ihmeitä. Iloinen nukkesatu sopii kaikenikäisille. Esitys on lappeenrantalaisen Teatteri Kareluksen 10-vuotisjuhlaohjelmistoa. Esitykset ovat maksuttomia.

Linnoituksen Vihreässä makasiinissa on Keisarillisia lahjoja Pavlovskin palatsista –näyttelyyn liittyvä non-stop aarrepaja lapsille klo 13-15. Pajassa lapset pääsevät itse askartelemaan upeita aarteita. Pajaa vetää Jaana Ihme.

Linnoituksen ja Radiotalon välisellä nurmella on keskiaikaista miekkailua klo 13-19. Medieval Combat Sport Finland yhdessä MCSF Lappeenrannan kanssa järjestää nurmialueella Historical Medieval Battle-turnauksen. Ottelumuotoina nähdään ennakkotietojen mukaan kolme vastaan kolme sekä yksi vastaan yksi, kun kotimaiset ja kansainväliset joukkueet kohtaavat toisensa historiallisella taistelukentällä.

Nämä ja paljon muuta koettavaa Linnoituksessa viikonloppuna! Vanhankaupungin päivien ohjelma löytyy kokonaisuudessaan tästä linkistä: http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Linnoituksen-Vanhankaupungin-paivat

Kuva: Teatteri Karelus, Katariina ja Aarrelaiva. Kuvaaja: Ari Nakari.

Lisätietoja museoiden näyttelyistä ja tapahtumista Linnoituksen Vanhankaupungin päivien aikana:

Mona Taipale

amanuenssi / curator

Lappeenrannan taidemuseo / Lappeenranta Art Museum 

+ 358 40 563 7618

mona.taipale@lappeenranta.fi

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs