Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannan kaupunki julistaa haettavaksi nuorten harrastustoiminta-avustuksen vähävaraisille lapsiperheille

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki julistaa haettavaksi nuorten harrastustoiminta-avustuksen vähävaraisille lapsiperheille

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2015 klo 11:28
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan sosiaali- ja terveystoimikunnan vuoden 2016 talousarvioon on varattu 50 000 € vähävaraisten lapsiperheiden harrastustoiminta-avustusta varten.

Haku toteutetaan sähköisellä hakemuksella. Linkki hakemukseen löytyy www.lappeenranta.fi > Haettavana nuorten harrastustoiminta-avustus. 16.12.2015 avautunut haku on auki 17.1.2016 asti. 

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointipalveluiden kehittämispäällikkö Sanna Natusen mukaan tuki on suunnattu erityisesti alle 18-vuotiaille lappeenrantalaisille lapsille ja nuorille, joiden harrastaminen on vaarassa keskeytyä perheen tiukan talouden vuoksi. Talouden arviossa huomioidaan perheen tulot ja muun muassa lasten lukumäärä. Hakijan kotikunnan tulee olla Lappeenranta. 

Lappeenrannan kaupungin strategian yhtenä tavoitteena on tukea taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. 

– Vuoden 2014–2018 talouden tasapainotusohjelmassa jouduttiin nostamaan urheiluseuroilta perittäviä tilavuokria ja karsimaan tukia järjestöiltä ja taideoppilaitoksilta.  Harrastusavustuksen tarkoituksena on taata harrastusmahdollisuus myös niille, joiden taloudellinen tilanne on heikko, Sanna Natunen selvittää. 

Tukea myönnetään lukumaksuihin

Taloudellista tukea voidaan myöntää vain lukukausimaksuihin. Harrastuksen on oltava ohjattua ja säännöllistä, ja harrastuksen järjestäjän tulee toimia Lappeenrannassa. 

Avustuksen haku toteutetaan sähköisellä lomakkeella. Tuki on yksilötukea. Tukea ei myönnetä suoraan ryhmille, harrastusseuroille tai oppilaitoksille.  Yksittäiselle hakijalle myönnetty avustus maksetaan lukukausimaksua vastaan joukkueelle, seuralle, yhdistykselle, kerholle tai oppilaitokselle, missä lapsi tai nuori harrastaa. Avustuksen suuruus voi siten olla vain kyseisen maksun suuruinen. Tukea ei myönnetä esimerkiksi harrastusvälineisiin tai lisenssimaksuihin. 

Hakijan tulee täyttää seuraavat kriteerit: 

  1. Kotikunta Lappeenranta
  2. Voimassa oleva tai alkamassa oleva harrastus jossakin seurassa, kerhossa, yhdistyksessä ja/tai oppilaitoksessa, joka toimii Lappeenrannassa
  3. Tulo- ja varallisuusrajat. 

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2013 pienituloisuusraja oli 14 260 euroa vuodessa eli

1190 euroa kuukaudessa.  Sotkanetin tietojen mukaan 14,6 prosenttia lappeenrantalaisista alle 18-vuotiaista kuului kotitalouksiin, joiden tulot jäävät suhteellisen pienituloisuusrajan alapuolelle vuonna 2012. 

Hyviä kokemuksia kevään 2015 hausta 

Sosiaali- ja terveystoimi järjesti vastaavan haun viime keväänä. Hakemuksia tuli yhteensä 98, joista tukikelpoisia oli 79. Hakijoiden tulo- ja varallisuustiedot tarkistetaan ja tuki maksetaan vain todellista laskua vastaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. 

– Harrastusavustuksella on pystytty tukemaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevia perheitä ja kannustamaan lapsia jatkamaan tai aloittamaan harrastus. Väärinkäytöksiä ei ole ollut, Sanna Natunen arvioi. 

Harrastusavustukseen on varattu määräraha tämän valtuustokauden loppuun asti. Valtuustokauden päätyttyä avustuksen jatkamista harkitaan erikseen saatujen kokemusten pohjalta. 

Linkki hakemukseen: http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1378645&chk=WESM4QTY

  

Lisätietoja 

Hyvinvointipalveluiden kehittämispäällikkö Sanna Natunen
puh. 040 522 9373
sanna.natunen@lappeenranta.fi

 

Rahoitus- ja strategiajohtaja Olli Naukkarinen
puh. 040 512 1580
olli.naukkarinen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs