Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannan kaupunki asentaa 100 linnunpönttöä taajamametsiin

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki asentaa 100 linnunpönttöä taajamametsiin

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2016 klo 09:34
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki asentaa kaupungin taajamametsiin 100 linnunpönttöä pikkulinnuille. Pöntöt asennetaan huhtikuun alussa neljään eri kohteeseen: Rauha-Tiurussa rantaraitin, Ahvenlammella pururadan ja Rakuunamäellä rantaraitin varteen sekä Sammonlahdessa pururadan varteen hulevesikosteikolta Skinnarilan suuntaan. Jokaiseen kohteeseen tulee 25 linnunpönttöä. 

Kaupungin metsätalouspäällikkö Risto Laukas kertoo, että näin kaupunki haluaa omalta osaltaan edistää luonnon ja ihmisten hyvinvointia. 

–Linnunpöntöt sijoitetaan ulkoilureittien varrelle, jotta asukkaat voivat seurata lintujen pesintää ja samalla nauttia linnunlaulusta. Linnunpönttöjen asennuspaikkoja on suunniteltu yhdessä Etelä-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen kanssa. Yhdistys on hyväksynyt pönttöjen sijoitussuunnitelman ja tukee hanketta. 

Kaupunki rekisteröi asentamansa pöntöt Miljoona linnunpönttöä -kampanjan rekisteriin ja kannustaa myös asukkaita osallistumaan linnunpönttökampanjaan. 

Lammilainen Ainankallion mansikkatilan yrittäjä Aki Pelkonen teki joulukuussa 2015 Lappeenrannan kaupungille aloitteen linnunpönttöjen asentamisesta. Pelkonen on tehnyt yhteistyötä jo aikaisemmin Lahden kaupungin kanssa ja hyvät kokemukset Lahdesta varmistivat hankkeen etenemisen. Asiaa käsiteltiin kaupungin taajamametsätyöryhmässä, jossa hanke sai yksimielisen hyväksynnän. 

Teknisen toimen metsätalouspalvelut on tilannut Aki Pelkoselta linnunpöntöt, niiden asennuksen ja keväällä 2017 pönttöjen huollon. Keväällä 2017 kaupunki saa huollon jälkeen myös tietää, kuinka monessa pöntössä on ollut asukkaita. 

Lisätietoja: 

Lappeenrannan kaupunki 

Metsätalouspäällikkö Risto Laukas,
puh. 0400 257 165 (soittopyynnöt tekstiviestillä 28.3. asti, sen jälkeen tavattavissa myös puhelimitse)
risto.laukas@lappeenranta.fi

Kaupungingeodeetti Riitta Puurtinen
puh. 040 718 0954
riitta.puurtinen@lappeenranta.fi

 

Liitetiedostot

 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs