Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannan kaupunginteatteri osallistuu Earth Hour -tapahtumaan 28.3.

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginteatteri osallistuu Earth Hour -tapahtumaan 28.3.

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2015 klo 15:30
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Tiedote 25.3.2015

Lappeenrannan kaupunginteatteri osallistuu maailmanlaajuiseen ilmastotapahtumaan Earth Hour lauantaina 28.3. esityksellä Neljäs tie eli Suomen tasavallan nousu ja tuho. 

Kaupunginteatteri järjestää Earth Hour -tempauksen. Lauantai-illan esitykseen Neljäs tie pääsee 25 ensimmäistä teatterin lippukassalta lipun lunastanutta ilmaiseksi sisään. Teatterin lippukassa on avoinna ti−la klo 11−15 ja 3 tuntia ennen iltaesitystä. 

Earth Hour -näytös alkaa Jukola-salissa la 28.3. klo 19 ja esitys kestää väliaikoineen noin 2:15 h.

Esityksessä luetaan Anna Krogeruksen Earth Hour -tapahtumaan kirjoittama teksti ja sammutetaan valot hetkeksi. 

Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän kirjoittamaa ja Jari Juutisen ohjaamaa näytelmää Neljäs tie esitetään Lappeenrannan kaupunginteatterissa eduskuntavaaleihin asti. Jäljellä on kolme esitystä.

Neljäs tie on traaginen komedia siitä, kuinka Suomi ajelehti Eurooppaan ja osti ideologiakseen rajattoman markkinatalouden, jossa asioilla on ainoastaan taloudellinen arvo. Neljäs tie on vaalinäytelmä, joka pyyhkii pölyt kansakunnan kaapin päältä. Kuka ja kuinka rahaa ja valtaa käyttää - ja on käytetty. Historiallisten dokumenttien, hämmentävien käänteiden sekä laulun ja soiton siivittämä Neljäs tie kuljettaa katsojan aikamatkalle maahan, joka kenenkään sitä oikeastaan huomaamatta muuttui tunnistamattomaksi ja haihtui pois. 

WWF:n Earth Hour on kansainvälinen ilmastotapahtuma, joka innostaa ihmisiä ympäri maailmaa näyttämään tukensa ilmastolle. Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Viime vuonna maailman suurin ilmastotapahtuma yhdisti yli kaksi miljardia ihmistä 162 maassa, 7000 kaupunkia ja lukuisia yrityksiä, yhteisöjä ja oppilaitoksia. 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs