Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lappeenrannan Balettigaalan viimeistelty ohjelmisto valmiina, lippuja vielä saatavilla

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Balettigaalan viimeistelty ohjelmisto valmiina, lippuja vielä saatavilla

Tiedote.
Julkaistu: 08.08.2016 klo 08:30
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Luvassa musiikin ja tanssin huikea symbioosi 

Lappeenrannan Balettigaalan kaikkiin näytöksiin on vielä lippuja saatavilla.  Esitykset nähdään elokuun viimeisenä viikonvaihteena, perjantaina ja lauantaina. Estradina on Lappeenrannan uuden kaupunginteatterin suuri näyttämö.

Tämänvuotiseen Balettigaalaan yhdistyy gaalan taiteellisen johtajan Juhani Teräsvuoren 50-vuotistaiteilijajuhla, jota juhlistetaan lauantai-illan näytöksessä.

Juhani Teräsvuori kuvailee, että tällä kertaa gaalan ohjelmistossa korostuu musiikin ja tanssin huikea symbioosi. Hän odottaa jännittyneenä muun muassa tulkintaa säveltäjä Iiro Rantalan teoksesta. Rantalan sävellys ja Prahan kansallisbaletin johtajan Petr Zuskan luoma koreografia saavat Lappeenrannassa maailman ensi-iltansa. Tanssijat ovat Prahan kansallisbaletista.   

Aiemmin julkaistuun ohjelmaan verrattuna Balettigaalan ohjelmistoon on tullut kaksi muutosta.

Toinen muutoksista koskee Ruotsin kuninkaallisen baletin tanssijoiden ohjelmanumeroita:
Moskovan ja Varnan balettikilpailujen voittaja Dmitry Zagrebin esittää ukrainalaisen tanssin Gopak baletista Taras Bulba.  Gopak korvaa aiemmin ilmoitetun Tšaikovski Pas de Deux´n. Gopak on ukrainalainen kansantanssi, jota tanssivat pääasiassa miehet.  Tämä bravuurinumero on alun perin luotu Rostislav Zakharovin balettiin Taras Bulba, ja musiikin on säveltänyt Vasili Soloviev-Sedoi 

Lisäksi, aiemmin julkaistun ohjelman mukaisesti, Dmitry Zagrebin esittää partnerinsa Emily Slawskin kanssa Pas de Deux´n baletista Don Quijote, jossa koreografiasta vastaa Alexander Gorsky Petipan mukaan.  

Toinen muutos koskee Pähkinänsärkijä-esitystä (Grand Pas de Deux), jossa Bostonin baletin tanssijattaren Misa Kuranagan partneri on vaihtunut:
Misa Kuranagan partnerina tanssii nuori amerikkalainen tanssijalahjakkuus Patrick Yocum aiemmin ilmoitetun kiinalaisen tanssijan Junxiong Zhaon tilalla.  Yhdysvaltojen Pensylvaniasta kotoisin oleva Yocum tuli mukaan Bostonin Baletin riveihin vuonna 2011 ja sai nimityksen solistiksi vuonna 2015. Nykyisin hän tanssii jo useissa päärooleissa. 

Misa Kuranaga ja Patrick Yocum tanssivat myös Jorma Elon musiikkikoosteen Experiences. 

Muu Balettigaalan ohjelma toteutuu aiemmin julkaistun ohjelmiston mukaisesti.

Balettigaalan päävieraaksi saapuu Dortmundin baletti Saksasta. Heidän esittämänään nähdään sekä neoklassisen baletin mestarin William Forsythen teos The Vertiginous Thrill of Exactitude että nykybaletin kuuman nimen Alexander Ekmanin hittiteos Cacti.  

William Forsythen upeaa koreografiaa nähdään myös duetossa teoksesta Herman Schmerman, jonka esittävät Portugalin kansallisbaletin Filipa de Castro ja Carlos Pinillos. 

Kotimaista väriä balettigaalaan tuo Emilia Vuorio, joka tällä hetkellä tanssii Brnon kansallisbaletissa. Hän esittää partnerinsa Arthur Abramin kanssa dueton baletinjohtaja Mario Radacovskyn  koskettavasta teoksesta Black and White. 

Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori yhdistää 50-vuotistaiteilijajuhlansa Lappeenrannan Balettigaalaan  

Tanssitaiteilija, balettimestari ja Lappeenrannan Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori viettää 50-vuotistaiteilijajuhlaansa lauantaina 27.8. Lappeenrannan Balettigaalan iltanäytöksen yhteydessä.  

Balettigaalan 2016 ohjelmisto juhlistaa taiteellisen johtajan pitkää ja ansiokasta uraa. Ohjelmisto heijastaa myös Juhani Teräsvuoren laajoja kansainvälisiä suhteita ja syvällistä tanssin tuntemusta klassisesta baletista moderneihin tulkintoihin.   

Balettigaalan esitykset nähdään perjantaina 26.8. klo 19 sekä lauantaina 27.8. klo 14 ja klo 19.
Balettigaalan lauantain iltanäytöksen jälkeen järjestetään juhlaristeily Saimaalla. Juhlaristeilyn illalliskortteja myydään Lappeenrannan kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkissä. 

Lisätietoja

 

NordicDance Makers Oy:
Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh. 0400 417 795
jute941@gmail.com

Tuottaja Irma Salomaa-Teräsvuori, puh. 050 594 1859
irma.salomaa@nordicdance.com

Lappeenrannan kaupunki:
Viestintäjohtaja Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

www.lappeenranta.fi/balettigaala

 

Lappeenrannan Balettigaalan lipunmyynti
Balettigaalaan varatut liput tulee lunastaa kaksi viikkoa varauksesta.

 

ASIAKASPALVELUKESKUS WINKKI

Villimiehenkatu 1 (kaupungintalo)
53100 Lappeenranta
Puh. 05 616 2220
Sähköposti: winkki@lappeenranta.fi

Winkki on avoinna

–        12.8. asti ma–pe klo 8–15

–        15.8. alkaen ma–ke, pe klo 8–16 ja to 8–17.

 

LIPPUPISTE

Balettigaalan liput voi ostaa Lippupisteen myyntipisteistä, verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-kioskeilta Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti. R-kioskeilla osto tapahtumanumerolla ja lunastus varausnumerolla.

Lippupisteen myyntipiste Lappeenrannassa:

K-Citymarket Lappeenranta

Avoinna kaupan aukioloaikojen mukaisesti, Toikansuontie 4.

Verkkokauppa

www.lippu.fi

Lipun osto internetin kautta on nopea ja vaivaton tapa ostaa liput haluamaansa esitykseen. Kokeile Lippupisteen kätevää printtilippua! Tulosta netistä ostamasi liput helposti omalla koneellasi.

Lippupisteen valtakunnallinen puhelinpalvelu

puh. 0600 900 900, puhelun hinta 1,98 € /min + pvm
avoinna joka päivä klo 7–22

Kaupunginteatterin oma lipunmyynti avautuu tuntia ennen esitystä.

 

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs