Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti välttää henkilöstön lomautukset tänä vuonna

Lahden kaupunki

Lahti välttää henkilöstön lomautukset tänä vuonna

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2014 klo 13:48
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki on löytänyt riittävästi säästökeinoja saavuttaakseen talousarvion mukaisen nollatuloksen eikä tarvetta henkilöstön lomautukselle kuluvan vuoden aikana ole.

Lahden kaupunginhallitus käsittelee alkukesästä käytyjen yt -neuvottelujen tuloksia maanantaina. Kaupunginhallitukselle esitetään, että lomautuksista voidaan luopua, mutta toimenpiteitä kustannusten hillitsemiseksi jatketaan koko organisaatiossa.

Kaupunginhallitus käynnisti yhteistoimintaneuvottelut 14.4. ja ne päättyivät 9.6. Neuvottelujen aikana käytiin läpi taloudelliset ja tuotannolliset perusteet, vaikutukset sekä eri vaihtoehdot talouden tasapainottamiseksi. Yt -neuvotteluille asetettu säästötavoite oli 4,5 milj. euroa. Henkilöstön vapaaehtoisten talkoovapaiden ja lomarahavaihtojen osuus säästöpaketista on yhteensä 1,4 miljoonaa euroa sosiaalikuluineen. 

Kaupungin vähentää edelleen henkilöstöä

Vuodet 2015 ja 2016 tulevat olemaan kaupungin talouden tasapainottamisessa tätä vuotta vaikeammat. Suurimpana syynä ovat valtionosuuksien leikkaukset ja muut valtion kuntataloutta kiristävät toimenpiteet, joihin kaupunki ei ole pystynyt tässä aikataulussa sopeutumaan. 

Yhteistoimintaneuvottelujen aikana päädyttiin siihen, että kaupunginhallituksen vuodelle 2015 päättämä tasapainotustavoite 32 milj. euroa jaettiin toteutettavaksi vuosien 2015 – 2017 aikana.

Kaupunginhallitus on edellyttänyt koko organisaation toiminnan kehittämistä ja myös henkilöstön vähentämistä. Yhteistoimintaneuvotteluissa esillä olleet hankkeet voivat vähentää kaupungin henkilöstöä noin 500 työntekijällä. Hankkeiden toteuttamisen suunnittelu jatkuu ja niiden henkilöstövaikutukset selvitetään vuoden loppuun mennessä. Alkuvuoden aikana kaupungin henkilöstömäärä on vähentynyt tavoitteen mukaisesti. Useita kymmeniä vakinaisia tehtäviä on jätetty täyttämättä mutta samalla on vakinaistettu aiemmin määräaikaisina hoidettuja tehtäviä, perustettu uusia toimintoja tai laajennettu toimintaa kysynnän kasvun vuoksi.

Lahden kaupungin tavoitteena on edelleen selviytyä ilman merkittäviä irtisanomisia ja lomautuksia. Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran mukaan uusia yt -neuvotteluja kaupunkitasoisesti tai kohdistetusti käydään tarvittaessa. Jos suunnitteluvuosina joudutaan henkilöstöä lomauttamaan, otetaan myös vuonna 2014 pidetyt vapaaehtoiset palkattomat vapaat huomioon lomautuksia kohdistettaessa.

Lisätiedot:
Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895
Henkilöstöjohtaja Anne-Maj Salmi, 050 5594065

 

 


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs