Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti turvaa kuntatekniikkayhtiön toiminnan

Lahden kaupunki

Lahti turvaa kuntatekniikkayhtiön toiminnan

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2015 klo 20:46
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy:n toiminta on ollut pitkään vaikeuksissa ja yhtiön johdon arvion mukaan tämän vuoden tulos tulee olemaan merkittävästi tappiollinen. LSKT Oy on omistajakuntien kanssa yhteistyössä kehittänyt toimintaansa, mutta kannattava liiketoiminta edellyttää yhtiön saneerausta. Tällä hetkellä LSKT Oy:n liikevaihdosta noin 60 % tulee suorahankintoina muilta omistajakunnilta kuin Lahdelta. Kaikki omistajakunnat ovat lisäämässä kilpailutusta ja luopumassa suorahankinnoista. Tämä on edelleen vaikeuttanut kuntatekniikkayhtiön toimintaa.

Lahden kaupunginhallitus päätti 7.9.2015 turvata LSKT Oy:n maksuvalmiuden haastavassa tilanteessa ja varmistaa, että työntekijät saavat palkkansa ja alihankkijoiden sekä muiden yhteistyökumppanien sopimusten mukaiset laskut maksetaan.

Kaupunginhallitus kiirehtii kuntatekniikkayhtiön toiminnan kehittämistä

Kaupunginhallitus kannustaa kuntatekniikkayhtiötä nopeuttamaan hyvin alkanutta kehittämistyötä ja edellyttää 11.9.2015 mennessä suunnitelman, jolla yhtiön talous ja positiivinen oma pääoma turvataan seuraavan vuoden ajaksi. Kaupunginhallitus arvioi suunnitelmat kokouksessaan 14.9.2015 ja päättää tarvittavista jatkotoimista.

Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy on Lahden ja kaupunkiseudun neljän muun kunnan omistama kunnallistekniikan tuottajayhtiö, jossa Lahden kaupungin omistusosuus on 66,25 %.

Lisätiedot: kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs