Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti toteuttaa unelman aistipuistosta

Lahden kaupunki

Lahti toteuttaa unelman aistipuistosta

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2015 klo 12:45
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki toteuttaa 110-juhlavuotensa kunniaksi kaupunkilaisten unelmia. Todellisia ja leikkimielisiä unelmia kerättiin syyskuun ajan ja niitä on yhteensä tullut 41 kappaletta, ja kaupunki toteuttaa yhdeksän toivetta vielä loppuvuoden aikana.

Paljasjalkaiseksi lahtelaiseksi itsensä esittelevän Hannu Mieskolaisen unelmana on rakentaa yhteistyössä kaupungin vihertoimen kanssa aistipuisto Lahteen. Kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen innostui asiasta ja esitteli Mieskolaiselle Launeen perhepuistosta sopivat alueet aistipuiston toteuttamiseksi.

Vihertoimi on uusimassa perhepuistoa, osa puiston rakenteista on jo kunnostettu ja ensi keväänä mm. puiston keskellä olevaa linnoitusta korjataan. Samalla puistoon rakennetaan Hannu Mieskolaisen ideoiden pohjalta mm. polkuja, jotka aktivoivat kulkijan tuntoaistia, istutuksia hajuaistin aktivoimiseksi ja kuuloaistin terävöittämiseksi erilaisia äänilähteitä. Osana Lahden perhepuistoa aistipuisto tulee olemaan kaikille avoin kohde.

Hannu Mieskolaisen idea lahtelaisesta aistipuistosta lähti liikkeelle hänen vierailtuaan englantilaisessa paljasjalkapuistossa. Puisto tarjosi kulkijalle erilaisia pintoja: hienoa hiekkaa, karkeaa soraa, erikokoisia, osin upotettuja kiviä ja nurmea sekä vettä. Hannu Mieskolainen uskoo, että ihmisen aistien tasapainoinen ylläpito parantaa myös elämänlaatua.

Unelmien syksyn käynnisti lahtelaisen Villen pitkäaikainen toive. Ville Salanderilla on downin syndrooma ja hän on klassisen musiikin ystävä. 20-vuotias Ville käy usein Sinfonia Lahden konserteissa Sibeliustalossa ja hänen unelmanaan oli johtaa orkesteria. Perjantaina 28.8. Villen toive toteutettiin ja hän pääsi johtamaan Lahden kaupunginorkesteria ylikapellimestari Okko Kamun avustuksella.

Liitteenä Lassi Häkkisen kuvia Hannu Mieskolaisesta ja Hannu Neuvosesta.

 

Lisätietoja:
kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvonen, 050 559 4185
viestintäpäällikkö Heini Moisio, 050 383 6504

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs