Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti selvittää pakolaisten vastaanottoa

Lahden kaupunki

Lahti selvittää pakolaisten vastaanottoa

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2015 klo 20:43
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginhallitus pitää hyvänä, että kaupungissa mahdollisesti käytettävissä olevia vapaita tiloja hyödynnettäisiin turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksena tai hätämajoitusyksikköä. Kaupunginhallituksen näkemyksen mukaan Suomen tulee kantaa vastuunsa turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa.

Kaupunginhallitus haluaa selvityksen käytettävissä olevista tiloista ja edellyttää, että vastaanottokeskuksen tai hätämajoitusyksikön mahdollisesta sijoittumisesta neuvotellaan kaupungin kanssa. Kaupunginhallitus haluaa myös selvitettävän voidaanko Lahdessa nostaa kiintiöpakolaisten vuotuista määrää, joka on nykyään 20.

Vastaanottokeskus tarjoaa turvapaikanhakijoille majoituksen, välttämättömät sosiaali- ja terveyspalvelut ja huolehtii tarvittaessa toimeentulosta. Valtio maksaa kaikki vastaanottokeskuksen kustannukset. Turvapaikanhakijoiden palveluista kunnan vastuulle jäävät lasten esi- ja perusopetus sekä lastensuojelu, joihin kaupunki saa valtionosuutta. Oleskeluluvan saaneilla kiintiöpakolaisilla on samat palvelut kuin kaikilla muillakin kaupunkilaisilla.

Kaupunginhallitus joutui äänestämään kannanotostaan perussuomalaisten vastustaessa lisäselvityksiä. Kaupunginhallitus jatkaa äänin 9-2 selvitystyötä.

Lisätiedot:
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, 040 510 9244
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs