Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti-Piste aukeaa 1.9. – avajaisviikolla runsaasti ohjelmaa

Lahden kaupunki

Lahti-Piste aukeaa 1.9. – avajaisviikolla runsaasti ohjelmaa

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2015 klo 09:52
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin uusi palvelupiste avataan pääkirjastossa 1.9. Lahti-Piste on helposti lähestyttävä, matalan kynnyksen palvelupiste, joka on avoinna maanantaisin klo 8-18 ja tiistaista perjantaihin klo 8-16. Avajaisviikon aikana Lahti-Pisteessä esitellään kaupungin monipuolista toimintaa. (Ohjelma alla.)

Ensimmäisessä vaiheessa Lahti-Pisteeseen muuttavat Teknisen ja ympäristötoimialan palvelut Vesijärvenkadulta. Palvelupisteestä voi ostaa muun muassa luvat asukaspysäköintiin ja pyydysmerkit kalastajille. Lupa-asioihin saa apua ja palvelupisteessä vastaanotetaan jätehuoltoon liittyvät hakemukset. Lahti-Pisteestä voi ostaa myös matkakortit paikallisliikenteeseen.

Lahti-Pisteen palveluneuvojat auttavat lahtelaisia kaupungin sähköisten palveluiden käytössä ja tarvittaessa opastavat oikean palvelun tai asiantuntijan luokse. Opastusta saa muun muassa rakennuspiirustuksia ja -lupia sisältävään Arska-palveluun, oman kotitalon tiedot sisältävään Kompa-palveluun sekä ajanvaraus asiantuntijalle ja ePalaute -järjestelmään, jonka avulla voi antaa palautetta kaupungin toiminnasta ja merkitä halutessaan palautteen sijainnin kartalle.

Lahti-Pisteessä neuvotaan eteenpäin maahanmuutto- ja aikuissosiaalityöhön liittyvissä asioissa. Tietoa saa myös kaupungin kulttuuritarjonnasta tai liikuntapaikoista. Uusien koululaisten vanhemmat ohjataan alkuun Wilman käytössä ja kerrotaan mistä löytää tietoa tai keneltä kysyä lisää.

Rakennusvalvonnan lupasihteerit palvelevat edelleen teknisen ja ympäristötoimen toimitalon alakerrassa. Vesijärvenkatu 11:n aulapalvelu ohjaa talossa pidettäviin kokouksiin ja asiantuntijoiden luokse arkisin kello 9-12 ja 13-15.

 

Lisätietoja:

Maarit Tuomala-Nikkanen
asiakaspalvelupäällikkö
Lahti-Piste
050 398 5903
maarit.tuomala-nikkanen@lahti.fi

 

Avajaisviikon ohjelmaa

Tiistaina 1.9.

klo 9-10.30
Henrik Saari Tekninen ja ympäristötoimialalta kertoo ajankohtaista asiaa kaavoituksesta.
VT12 suunnitelmat siirtyvät Vesijärvenkadun pisteestä nähtäville kirjaston aulaan, Lahti-pisteen yhteyteen. Jatkossa toimialan julkiset ilmoitukset ovat nähtävänä kirjaston aulatilassa.

Saari vastaa myös kysymyksiin kiinteistöjen sähköisestä Kompa-palvelusta. Palvelu on teknisen toimialan ylläpitämä tietopalvelu kiinteistön omistajalle ja vuokralaiselle

klo 10 – 15
Päivähoitomahdollisuudet Lahden seudulla. Tule kysymään ja saamaan tietoa Lahden päiväkodeista ja päivähoitomahdollisuuksista.

Keskiviikkona 2.9.

klo 8 – 16        
Museon toiminta tutuksi.

klo 11–12 ja 13–14
Lahden Seudun Liikenne LSL kertoo ensi vuonna käyttöön tulevasta Waltti-kortista, lippujen ostamisesta ja mahdollisuudesta ladata matkoja netissä.

klo 13 – 16
Wellamo-opiston kurssitarjonnan esittelyä.

Torstaina 3.9.

klo 8 – 11
Wellamo-opiston kurssitarjonnan esittelyä.

Perjantaina 4.9.

klo 8 – 11
Wellamo-opiston kurssitarjonnan esittelyä

klo 14.30-15.30
Strategiapäällikkö Sirkku Huisko tavattavissa. Kuntalaiset voivat tulla keskustelemaan kaupungin strategiaan liittyvistä asioista.

Myös jatkossa Lahti-Pisteessä järjestetään kaupungin ajankohtaisista aiheista tietoiskuja, jolloin paikalla on eri alojen asiantuntijoita tavoitettavissa. Neuvontaa ja palvelua saa Lahti-Pisteestä joka arkipäivä. Tervetuloa!

 

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs