Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti on muotoilukaupunki – muotoilu vahvistaa kilpailukykyä

Lahden kaupunki

Lahti on muotoilukaupunki – muotoilu vahvistaa kilpailukykyä

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2014 klo 13:18
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahteen on keskittynyt merkittävä määrä muotoilualan ammattitaitoa. Paikalliset yritykset ovat jo pitkään hyödyntäneet muotoilua yhtenä kilpailuvalttina. Teollinen muotoilu on Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen maakunnan ylpeyden aihe.

Lahdessa toimii noin 120 muotoilupalveluyritystä ja koko seudulla lähes 200. Joukossa on suuryrityksiä, yhden hengen toimistoja, palkittuja muotoilijoita ja kansainvälisesti tunnettuja brändejä.

Muotoilulla luodaan Lahden seudulle uutta bisnestä, entistä toimivampia julkisia palveluita ja viihtyisämpiä ympäristöjä asukkaille ja matkailijoille. Sen avulla tehdään käyttäjälähtöisiä palveluita ja tuotteita.

Lahdessa myös kuntalaisille tarjotaan mahdollisuuksia ”muotoilla” omaa kotikaupunkiaan. Asukasilloissa ja kuntalaistilaisuuksissa kaupunkilaiset ovat saaneet ideoida yhdessä Lahden tulevaisuutta, erityisesti palveluiden, lähiympäristön ja liikkumisen näkökulmista.

Kaupunki on kehittämiskohde

Lahtelaisen koulutuskentän helmi on Muotoiluinstituutti, joka on alan huippuja Suomessa ja tunnettu myös kansainvälisesti. Muotsikasta ovat valmistuneet myös lahtelaisen suunnittelutoimisto Praktikin yrittäjät. Oman yrityksen perustaminen Lahteen oli luonteva valinta.

- Muualla Suomessa ei ole vastaavaa toimintaa. Yritykset tietävät ja tuntevat lahtelaisen muotoilun ja me arvostamme myös kaupungin muotoilua tukevaa strategiaa, Egon Missik sanoo.
- Lahden muotoiluperinne on erittäin korkeatasoinen. Täällä on menty puheista tekoihin, Tomi Tallqvist jatkaa.

Nelihenkinen Praktik viihtyy Rautatienkadulla hyvin. Muotoilijat näkevät Lahdessa myös paljon kehitettävää.
- Sormet syyhyävät esimerkiksi Rautatienkadun kehittämiseen. Matkakeskuksen valmistuttua sen merkitys ostoskatuna kasvaa entisestään, Pirkka Haimi toteaa.

Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Heini Moisio, p. 050 383 6504

Liitteen valokuva on median käytettävissä. Kuvatiedot: Juha Tanhua/Lahden kaupunki.
Kuvateksti: Suunnittelutoimisto Praktik, eli Tomi Tallqvist (vas.), Pirkka Haimi, Elina Järvinen ja Egon Missik näkevät Lahdessa kehittämispotentiaalia.

109! Lahden kaupungin syntymäpäivä 1.11.2014
Lahden kaupunki täyttää 109 vuotta 1. marraskuuta. Juhlapäivän kunniaksi kaupunki kertoo viikon aikana parhaista puolistaan: ympäristöosaamisesta, urheilusta, kulttuurista ja muotoilusta. Tutustu ja ihastu Lahteen!

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs