Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti on kotikaupunki – pientä, suurta ja kotoisaa

Lahden kaupunki

Lahti on kotikaupunki – pientä, suurta ja kotoisaa

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2014 klo 12:59
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahti on kotikaupunki 103 709 ihmiselle. Tänä vuonna Lahden väestömäärä on kasvanut 345 asukkaalla, muuttovoittoa tulee erityisesti naapurikunnista.

Suomen kymmenen suurimman kaupungin vertailussa Lahti on vuosien 2000–2013 aikana saanut kuudenneksi eniten muuttovoittoa muista kunnista. Lahti tavoittelee vuosittain yhden prosentin väestökasvua, eli noin tuhatta uutta asukasta.

Lahdella on strateginen tavoite kasvattaa kaupungin houkuttelevuutta erityisesti lapsiperheille. Tällä hetkellä alle 15-vuotiaita kaupunkilaisia on noin 15 %.

Yksi kasvava ikäryhmä ovat eläkeläiset. Lahtelaisista viidesosa, eli 22 000 asukasta on eläkeläisiä. Suurista kaupungeista ainoastaan Kouvolassa on enemmän vanhusväestöä.

Lahdessa miellyttää jopa ilmasto

Lahdessa yhdistyvät pienen ja suuren kaupungin parhaat puolet. Suomen yhdeksänneksi suurimmassa kaupungissa on mahdollisuuksia ja palveluita mukavaan elämään, mutta Lahti on riittävän pieni, jotta elo tuntuu kotoisalta ja naapurit tutuilta.

Lahdessa on samassa taloudessa asuvia asuntokuntia runsaat 54 000. Valtaosa lahtelaisista asuu kerrostalossa, kerrostalokoteja on kaupungissa reilusti yli 40 000. Omakotitaloja on noin 12 000 ja rivitaloja yli 4000.

Lahtelainen Ripponien perhe elää isossa 70-luvun omakotitalossa Jalkarannassa. Perhe muutti Iso-Britanniasta Lahteen kolme vuotta sitten. Kaksikielisen perheen lapset käyvät koulua ja esikoulua Tiirismaan englanninkielisillä luokilla ja perhe kertoo kotiutuneensa Lahteen erinomaisesti.

Pipsa ja Steve Rippon luettelevat koko joukon Lahden hyviä puolia: kätevä sijainti, lyhyet välimatkat, metsä, Vesijärvi, monipuoliset urheilumahdollisuudet... Kuusihenkiselle perheelle elinkustannukset ovat edulliset ja jopa Lahden ilmasto miellyttää Englannissa pitkään asunutta perhettä.

– Lapsiperheelle Lahdessa parasta on kuitenkin turvallisuus. Lapset voivat huoletta päästää pyöräilemään satamaan ja takaisin, Steve Rippon iloitsee.

Lisätiedot:
tutkija Irja Henriksson, p. 050 398 5148

Liitteen valokuva on median käytettävissä. Kuvatiedot: Juha Tanhua/Lahden kaupunki.
Kuvateksti: Ripponien perhe on löytänyt kotinsa Lahdesta. Perheen vanhemmat Pipsa ja Steve iloitsevat kotikaupungin tapahtumatarjonnasta lapsiperheelle. Kuvassa Matilda (vas), Claudia, Mikko, Steve, Sami ja Pipsa.

109! Lahden kaupungin syntymäpäivä 1.11.2014
Lahden kaupunki täyttää 109 vuotta 1. marraskuuta. Juhlapäivän kunniaksi kaupunki kertoo viikon aikana parhaista puolistaan: ympäristöosaamisesta, urheilusta, kulttuurista ja muotoilusta. Tutustu ja ihastu Lahteen!

Liitetiedostot

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs