Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti luottaa lämpövoimalainvestoinnissa omaan osaamiseen

Lahden kaupunki

Lahti luottaa lämpövoimalainvestoinnissa omaan osaamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 17:22
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki selvitti mahdollisuuksia lämmöntuotantoratkaisuihin Lahti Energia Oy:n ja Fortumin kanssa. Kaupunginhallitus arvioi tilannetta 24.5.2016 ja totesi, ettei tällä aikataululla ole mahdollista edetä kumppanuuteen Fortumin kanssa. Lahti tulee Smart&Clean -hankkeessa etsimään uusia energiaratkaisuja yhteistyössä pääkaupunkiseudun ja Fortumin kanssa.

Kaupunginhallitus jatkaa Lahti Energian lämpölaitosinvestoinnin rahoituksen käsittelyä kokouksessaan 30.5. Energiayhtiön investointisuunnitelma vaatii kaupungilta vähintään 50 milj. euron oman pääoman sijoitusta ja lisäksi 120 milj. euron takauksia. Kaupunginhallitus edellyttää, että Lahti Energia huomioi investoinnissaan lämpöliiketoiminnan tulevaisuuden näkymät ja uudet lämmöntuotantoratkaisut. Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta toteaa, että kaupungilla ja sen energiayhtiöllä on yhteinen tavoite, kannattava ja palveleva energiatuotanto.

Lahti hakee älykkäitä ja puhtaita energiaratkaisuja

Lahti ja Fortum ovat mukana pääkaupunkiseudun Smart&Clean -hankkeessa, jonka tavoitteena on älykkäiden ja puhtaiden ratkaisujen tuominen kaupunkien toimintaan ja uuden liiketoiminnan ja työpaikkojen luominen alueen yrityksiin tällä alalla. Kaupunginjohtaja Myllyvirran mukaan Lahdella on mahdollisuus kansainvälisesti kiinnostaviin energiaratkaisuihin hyödyntämällä tänään allekirjoitettua viiden kaupungin kasvusopimusta, jossa on yritysten lisäksi mukana myös valtio.

Kasvusopimusta toteuttaa määräaikainen Smart & Clean -säätiö, jonka perusrahoituksesta vastaavat valtio, yritykset ja kaupungit. Lahti pääkaupunkiseutuun linkittyvänä vahvana ympäristökaupunkina on luonteva osallistuja pääkaupunkiseudun neljän kaupungin lisäksi.

Tavoitteena on luoda esimerkkikohteita, toimintaympäristöjä ja toiminnallisia kokonaisuuksia. Etsittävien ratkaisujen painopistealoja ovat energian lisäksi mm. rakentaminen, liikenne sekä jäte- ja vesihuolto. Toteutuksessa korostuvat kiertotalouden periaatteet. Ratkaisut voivat olla uudenlaista resurssi- tai energiatehokkuutta, uusia vähemmän ympäristöä kuormittavia toimintamalleja tai uudenlaisia asukaslähtöisiä palveluita. Lahden seudulla on varsin paljon yrityksiä, jotka toimivat sopimuksen painopistealoilla.

Lisätietoja: kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs