Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti liittyy pääkaupunkiseudun SmartClean -yhteistyöhön

Lahden kaupunki

Lahti liittyy pääkaupunkiseudun SmartClean -yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2016 klo 15:11
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki luo yhteistyössä Sitran, pääkaupunkiseudun kaupunkien sekä yritysten kanssa kansainvälisesti kiinnostavan cleantech-yritystoiminnan mallialueen.

Lahden kaupunginhallituksen elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti kokouksessaan 8.2.2016 kaupungin osallistumisesta SmartClean -yhteistyöhön. Toimintaa varten on perustettu viideksi vuodeksi säätiö, jonka kokonaiskustannukset ovat 7,5 milj. euroa.  Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Lahden ja Uudenmaan liiton osuus kustannuksista on yhteensä 2,5 milj. euroa, Sitra rahoittaa toimintaa saman verran ja kolmannes rahoituksesta kootaan mukana olevilta yrityksiltä.

Tavoitteena on tarjota älykkäitä ja puhtaita ratkaisuja kaupunkien haasteisiin ja toimia näyteikkunana suomalaisten ja kansainvälisten yritysten liiketoiminnan parhaille esimerkeille. Hanke antaa yrityksille mahdollisuuden käyttää aluetta ponnahduslautana kansainvälisille markkinoille.

Lahdesta hyviä referenssejä voidaan tarjota esimerkiksi uusista kehitettävistä alueista, energia-, liikenne- ja digitaalisista ratkaisuista sekä kiertotaloudesta, jossa erityisesti Kujalan alueella on merkittävää toimintaa. Tarkoitus on myös tarjota lahtelaisille yrityksille edellytyksiä olla mukana pääkaupunkiseudulla toteutuviin hankkeisiin.

Lahti on kiertotalouden pioneeri

Tulevaisuuden kaupunki perustuu ”Smart & Clean” -ajatteluun: uusia toimintatapoja ja parempaa elämänlaatua syntyy, kun älykkyys yhdistetään ympäristöystävälliseen teknologiaan. Älykkyys näkyy kaupunkilaisten arjessa ja yritysten ja kaupunkien toiminnassa digitalisaation myötä syntyvinä mahdollisuuksina. Ympäristöystävälliseen teknologiaan liittyy entistä parempi resurssitehokkuus. Kiertotalous, jossa luonnonvaroja, materiaalia ja tuotteita kierrätetään nykyistä tehokkaammin ja luodaan uusia tuotteita älykkäiden teknologioiden avulla, on yksi elinehto Suomen kilpailukyvyn kannalta. Lahti on suomalaisten kaupunkien kiertotalouden pioneeri, jossa jätehuollon pitkäjänteinen kehittäminen on jo luonut seuraavan sukupolven kiertotalousratkaisuja ja työpaikkoja.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran mukaan SmartClean -yhteistyö tukee erinomaisesti Lahden kasvusopimusmenettelyyn esittämiä tavoitteita ja toimenpiteitä. Kasvusopimuksessa Lahden keskeisiä vahvuuksia on vahva ja verkostoitunut elinkeinoelämä, ympäristö- ja energiaosaaminen sekä kiertotalous merkittävänä ekosysteeminä.

Lisätietoja: kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63 895

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs