Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti kiirehtii rakenteellisia uudistuksia

Lahden kaupunki

Lahti kiirehtii rakenteellisia uudistuksia

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 21:02
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki joutuu talousarvion tavoitteiden toteuttamiseksi kiirehtimään rakenteellisia uudistuksia. Kevään verotuloennuste on odotettua pienempi, ja työllisyysmäärärahoissa on ylityspainetta, joka edellyttää menojen karsintaa. Kaupunki tarkentaakin tämän vuoden sopeuttamistoimia, ja etsii samalla uusia ratkaisuja talouden tasapainoon.

Toimialat ovat selvittäneet tavoitteeksi asetettujen rakenteellisten uudistusten taloudellisen vaikutuksen; toteutumassa olevia toimenpiteitä on lähes 15 milj. euroa, tässä vaiheessa toteutumatta on jäämässä vain kolme milj. euroa. Sivistystoimialalla merkittävimmät vaikutukset tulevat kouluverkkoratkaisusta ja varhaiskasvatuspalvelujen kohdentamisesta. Sosiaali- ja terveystoimialalla esimerkiksi laboratoriopalvelujen keskittäminen on vähentänyt kustannuksia ja samalla parantanut palvelua.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran mukaan toimialat ovat alkuvuoden pysyneet hyvin budjetissaan, ainoastaan kaupunginhallituksen toimialalla on määrärahapaine työllisyysmenoihin, yhteensä 3,9 milj. euroa.

Henkilöstö avainasemassa

Lahden kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 4.5. talousarviomuutoksista, jotka edellyttävät suunniteltujen rakenteellisten toimenpiteiden nopeuttamista ja myös uusia tuottavuutta lisääviä toimenpiteitä. Nyt päätettyjen muutosten tarkoituksena on varmistaa kaupungin tämän vuoden talouden tasapaino talousarvion mukaisesti ja samalla Lahden ja Nastolan yhdistymissopimuksessa edellytettyjen taloustavoitteiden toteutuminen.

Talouden tasapaino edellyttää kustannustietoisuuden vahvistamista koko organisaatiossa sekä henkilöstön määrän vähentämistä suunniteltua nopeammin ja henkilöstön kannustamista lomarahavaihtoihin ja talkoovapaiden käyttöön. Toimenpiteitä tehdään yhdessä henkilöstön kanssa ja tulosten saavuttaminen edellyttää koko organisaatiolta ennakkoluulotonta uudistus- ja tehostamismahdollisuuksiin tarttumista sekä muutosvalmiutta, sanoo Jyrki Myllyvirta. Samalla kaupunginjohtaja toteaa, että irtisanomisiin ei nyt turvauduta vaan toimintatapojen ja rakenteiden muutoksesta johtuvat henkilöstön vähennykset tehdään luonnollisen poistuman kautta.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs