Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti-heijastimet turvapaikanhakijalapsille

Lahden kaupunki

Lahti-heijastimet turvapaikanhakijalapsille

Tiedote.
Julkaistu: 07.12.2015 klo 10:57
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki lahjoitti heijastimet turvapaikanhakijalapsille. Ajatus saatiin kuntalaiselta ja lahjoitus on osa kaupungin 1+10 unelmakampanjaa. Muotoilija Marianne Valolan suunnittelema Lahti-heijastin tuo unelman lähettäjän mukaan turvaa lasten koulutielle ja tutustuttaa muuttajat suomalaiseen kulttuuriin.

Lahden kaupunki on syksystä lähtien toteuttanut kaupunkilaisten unelmia. 110-vuotisjuhlavuoden kunniaksi unelmia toteutetaan vuoden loppuun mennessä yhteensä 1+10. Seuraavaksi Kasakkamäen 1. ja 2. luokkalaiset pääsevät katsomaan kaupunginteatteriin Pinokkiota 11.12.

Lahteen saapuneille ja muuttaneille turvapaikanhakijalapsille on järjestetty perusopetukseen valmentavaa opetusta lähikouluissa. Hennalan hätämajoitusyksikössä asuvat lapset käyvät Kärpäsen ja Salinkallion kouluissa ja Tapanilan vastaanottokodin lapset Jalkarannan ja Kärpäsen kouluissa. Lapsia on yhteensä 130.

Lisätiedot
viestintäpäällikkö Heini Moisio, 050 3836 504

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs