Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahti harkitsee tietotekniikkapalveluiden kilpailutusta

Lahden kaupunki

Lahti harkitsee tietotekniikkapalveluiden kilpailutusta

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2014 klo 16:46
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginhallitus käsittelee maanantaina tietotekniikkapalveluiden kilpailuttamista. Yt-neuvotteluiden tuloksena käynnistettiin palveluiden uudelleenorganisointi. Valmistelussa löytyi kaksi tapaa edetä, joko oman toiminnan kehittäminen tai palvelun ulkoistaminen.

Kaupunginhallitukselle esitetään tietotekniikkapalveluiden kilpailuttamista ja valikoitua liiketoimintasiirtoa. Kilpailutuksen toteutuessa se tehdään koko konsernin yhteisenä. Kilpailuttamalla on mahdollisuus saavuttaa noin 20 – 40 % säästö perustietotekniikan kustannuksista.

Kilpailutus ja palveluiden siirto on mahdollista tehdä vuoden aikana. Kilpailuttamisen ja siihen liittyvien liiketoiminnan ja palveluiden siirron kustannukset ovat noin 1,1 miljoonaa euroa. Esimerkiksi Espoo, Turku ja Tampere ovat ulkoistaneet vastaavan palvelun.

Lahden Tietotekniikka (LTT) on kaupungin taseyksikkö, joka tuottaa kaupungin käytössä olevat tietotekniikkapalvelut. LTT ylläpitää mm. kaupungin työasemia. Yksikön työpanos on 42 henkilötyövuotta ja liikevaihto ensi vuoden talousarvioesityksessä n. 7,3 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:
konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen, 050 556 9815
tietohallintojohtaja Marko Monni, 050 559 4055 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs