Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahtelaisilta tuki kaupungin kehittämiseen

Lahden kaupunki

Lahtelaisilta tuki kaupungin kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 09:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Uuden Lahden kaupungin strategiaan haettiin ajatuksia ja ideoita lahtelaisilta. Kyselyn vastauksissa korostui työpaikkojen lisääminen ja talouden tasapainotus peruspalveluihin keskittymällä. Lahtelaisten toiveena oli vahvistaa kotikaupungin vetovoimaa, jotta alueelle saadaan sekä uusia yrityksiä että lisää asukkaita. Konkreettisia kehittämisideoita tuli useita kymmeniä.

Strategiakyselyyn vastasi yhteensä 52 henkilöä. Kaupungin strategiapäällikkö Sirkku Huisko on tyytyväinen kyselyn asiallisiin ja perusteellisiin vastauksiin.
- Aito halu kertoa omia pohdintoja ja auttaa kaupungin kehittämisessä eteenpäin yllätti positiivisesti. Erityisesti vastaajien omat lupaukset olla aktiivisia asukkaita, käyttää paikallisia palveluita, tehdä työtä jos sitä vain on ja kertoa Lahdesta hyvää lämmittivät. Nämä ovat juuri niitä tekoja, joilla kaupunkia kehitetään, Huisko kiittelee.

Paikalliset palvelut ovat vaikuttamiskeino

Kyselyn taustana ovat Lahden ja Nastolan yhdistymissopimuksessa linjatut kahdeksan tavoitetta. Vastaajia pyydettiin nostamaan tavoitteista tärkeimmät, eli ne, mihin uudessa kaupungissa pitäisi keskittyä. Työpaikkojen lisäämisen ohella esille nousi mm. palveluiden kehittäminen.
- Toimivat peruspalvelut toivottiin etusijalle kaikessa kehittämisessä. Ilahduttavaa oli myös pohdinnat siitä, miten lapset ja nuoret voitaisiin saada tuntemaan kaupunki omakseen, tutustuttaa sen tarjoamiin palveluihin, kertoa heille Lahden yrityksistä ja pitää huolta heidän tulevaisuudestaan, Huisko lisää.

Kyselyssä aktivoitiin vastaajia myös pohtimaan omia vaikuttamismahdollisuuksia.
- Tahto käyttää lahtelaisia palveluita oli monessa vastauksessa esillä, vaikka sen mahdollistamiseksi toivottiinkin parannuksia mm. keskustan viihtyvyyteen ja liikennekulttuuriin.

Seuraavaksi strategiatyö etenee luonnoksena lokakuun valtuustoseminaarin käsittelyyn.

- Kaupungin suuntaan heitettiin toiveita aidosta yhdessä tekemisestä ja vuoropuhelusta kaupunkilaisten ja kaupungin kesken. Kaupungilta toivottiin rohkeutta tehdä asioita uusilla tavoilla ja antautumista uusien toimintakokeilujen areenaksi.

Lisätiedot:
strategiapäällikkö Sirkku Huisko, 050 3811 920

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs