Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahtelaiset nuoret esiintyvät presidenteille Maailmankongressin avajaisissa

Lahden kaupunki

Lahtelaiset nuoret esiintyvät presidenteille Maailmankongressin avajaisissa

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2016 klo 10:58
Julkaisija: Lahden kaupunki

Suomalais-ugrilaisten kansojen VII Maailmankongressin avajaisissa lahtelaiset nuoret esiintyvät avajaispäivänä Sibeliustalossa kongressiväelle, johon kuuluvat arvovaltaisina vieraina Suomen, Unkarin ja Viron presidentit. 

Sibeliustalon lavalla nähdään Lahden Tanssiopiston nuorten, Lahden konservatorion nuorten solistien ja Lahden Kesänäyttämön kamariorkesterin esitys satunäytelmästä Marikki ja mieletön metsä. Koreografiasta vastaa Emma Saarelainen, musiikista Lasse Eerola, kapellimestarina on Jukka Jokitalo ja solisteina Viivi Huovinen (saksofoni) ja Väinö Karhos (klarinetti). 

Marikki ja mieletön metsä -esityksestä esitetään kolme kohtausta, esiintyjinä on 21 tanssijaa, 10 kesänäyttämöläistä ja kaksi konservatorion solistia. 

Ensi-iltansa tammikuussa Lahden Lasten Talvikarnevaaleilla saanut Marikki ja mieletön metsä on koko perheen tanssisatu, jossa suomalais-ugrilainen mytologia kohtaa nykypäivän. Esitys kysyy, millainen on suomalainen satujen metsä nykyään ja ennen? Miten kohdata tuntematon ja vieras? 

Suomalais-ugrilaisen maailmankongressin ohjelmatarjonta on monipuolinen ja tapahtuma levittäytyy myös Lahden torille. Torstaina 16.6. Lahden kesäkylässä vietetään Suomalais-ugrilaista päivää. Teemaan liittyvää ohjelmaa Lahden alatorilla on klo 12–18.  

Torstai-illan huipennuksena Lahden kaupunki ja Suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressi kutsuvat kaikki kaupunkilaiset yhteiseen musiikilliseen illanviettoon Sibeliustalolle torstaina 16.6. klo 19.30. Noin tunnin pituisessa konsertissa Sinfonia Lahtea johtaa Erkki Lasonpalo ja konsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen Historiallisia kuvia 1 & 2 sekä lahtelaissäveltäjä Harri Ahmaksen teos Obinugrilaiset riitit. 

Veloituksettomia lippuja on jaossa Lahti-Pisteessä (Kirkkokatu 31, pääkirjaston aula) to 9.6. klo 8 alkaen niin kauan kuin lippuja riittää. Veloituksettomia lippuja jaetaan myös Lahden torilla 15.6. klo 9.30 alkaen kesäkylän lavan yhteydessä.

Suomalais-ugrilaisten kansojen VII Maailmankongressi järjestetään 15.–17.6.2016 Sibeliustalossa. Kongressin pääteema on Suomalais-ugrilaiset kansat kohti kestävää kehitystä. Kongressin osallistujat edustavat suomalais-ugrilaisia Suomesta, Venäjältä, Unkarista ja Virosta. Edustettuna on 24 kansaa. Kansojen delegaattien lisäksi kongressiin osallistuu tarkkailijoita, arvovaltaisia vieraita, viranomaisia, tutkijoita ja taiteilijoita, yhteensä noin 500 henkeä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avaa kongressin ja toimii sen suojelijana. Avajaisiin saapuvat myös Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves, Unkarin presidentti János Àder sekä Venäjän Federaation varakulttuuriministeri Aleksandr Zhuravski.

Lisätietoja:

Kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos
Lahden kaupunki, liikunnan ja kulttuurin vastuualue, Yhteiset palvelut
p. 050 387 8792

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs