Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahdesta Reilun kaupan kaupunki

Lahden kaupunki

Lahdesta Reilun kaupan kaupunki

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2014 klo 15:23
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungille myönnetään maanantaina 15.12.2014 Reilun kaupan kaupunki –arvonimi.

Reilun kaupan kaupunki sitoutuu pitkäjänteisesti edistämään vastuullisesti tuotettujen elintarvikkeiden käyttöä kaupungin alueella. Maailmassa on jo yli 1500 Reilun kaupan kaupunkia, mm. Lontoo, Rooma, Kööpenhamina ja Oslo. Suomessa Reilun kaupan kaupunki tunnustuksen saaneita kaupunkeja on ennen Lahtea 7 kappaletta ja Reilun kaupan kuntia on kaksi.

Arvonimen saadakseen kaupungin tulee itse käyttää Reilun kaupan tuotteita ja sillä tulee olla nimettynä Reilun kaupan kannatustyöryhmä. Lisäksi yli 100 000 asukkaan kaupungeissa tulee Reilun kaupan tuotteita olla tarjolla vähintään15 yrityksessä sekä käytössä 30 työpaikalla, yhdistykset ja seurakunnat mukaan lukien. Nämä tavoitteet saavutettiin Lahdessa lokakuun 2014 aikana.

Lanunaukiolla 16.12.2014 klo 15 - 16 järjestettävässä Reilu Lahti -juhlatilaisuudessa luovutetaan kaupungille Reilun kaupan kaupunki arvonimi ja kuullaan katusoittoyhtye Fairtradin musiikkiesitys. Kahvipaussi-yrityksestä on saatavissa Reilun kaupan kahvia 16. - 18.12. tapahtumassa jaettavia kahvilippuja vastaan. Paikalla myös Reilut banaanit, jotka jakavat Reiluja kahvinäytteitä kotiin vietäväksi. Tapahtuma on mukana Lahen joulussa: https://www.facebook.com/lahenjoulu2014

Lisätietoja

Kehityspäällikkö Saara Vauramo
Lahden seudun ympäristöpalvelut
044 716 1585

Projektipäällikkö Maija Lumme
Reilu kauppa ry
044 0250 412

 

Liitteenä (alla): Reilun kaupan tuotteita tarjoavat kahvilat, ravintolat ja hotellit ja Reilun kaupan tuotteita käyttävät työpaikat, yhteisöt ja seurakunnat.

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs