Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahdessa voi pian maksaa pysäköinnin puhelimella

Lahden kaupunki

Lahdessa voi pian maksaa pysäköinnin puhelimella

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2014 klo 10:46
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahdessa otetaan joulukuun alussa käyttöön EasyPark-kännykkäpysäköintipalvelu. Sen piiriin tulee Lahden kaupungin kadunvarsi- ja ulkoaluepysäköinti eli noin 1400 pysäköintipaikkaa. Pysäköintimaksut säilyvät ennallaan, mutta asiakas maksaa EasyParkille palvelun käytöstä.

EasyPark-palvelu on helppokäyttöinen ja nykyaikainen palvelu, jonka avulla autoilija maksaa vain käyttämästään pysäköintiajasta. EasyPark-palvelu käynnistetään joko älypuhelinsovelluksella tai soittamalla vastaajapalveluun.

- Suomalaisista 69 prosentilla on käytössään älypuhelin. On tärkeää, että asiakkaat voivat maksaa pysäköinnin älypuhelinsovelluksen lisäksi soittamalla palveluun, huomioi liikenneinsinööri Jukka Lindfors Lahden kaupungilta.

EasyPark-palvelu tekee jokapäiväisestä autoilusta entistä helpompaa ja sujuvampaa, sillä enää ei tarvitse varata kolikkoja pysäköintimaksuja varten. Käyttäjät saavat pysäköintiajan loppumisesta muistutuksen tekstiviestillä matkapuhelimeensa. Autoilija voi jatkaa matkapuhelimellaan pysäköintiaikaa toisin kuin aiemmin, jolloin pysäköintiajan jatkaminen edellytti käyntiä pysäköintiautomaatilla ja autolla.

- Pysäköinnin mobiilimaksamisen laajenemista Lahteen on toivottu jo pitkään. Olemme iloisia voidessamme tarjota palvelumme niin lahtelaisille kuin muualta Lahteen asioimaan tuleville autoilijoille, kertoo EasyPark Suomen toimitusjohtaja Stefan Andersson.

Samassa yhteydessä Lahden Pysäköinti Oy ottaa EasyParkin käyttöön Radanpään pysäköintialueella, joka sijaitsee rautatieaseman yhteydessä.

- Mobiilimaksaminen tuo toivotun lisän junamatkustajien käyttöön. Jos juna on myöhässä aikataulusta tai oma matkasuunnitelma muuttuu päivän aikana, voi pysäköintiaikaa pidentää matkapuhelimella, kertoo Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Sari Alén.

EasyParkiin kuuluvat pysäköintipaikat tunnistaa automaattien pinkinvärisistä tarroista. Kaikkien pysäköintiautomaattien tarroitus saadaan valmiiksi joulukuun aikana. Palvelun voi tästä huolimatta ottaa käyttöön heti joulukuun alusta lähtien.

Toinen mobiilimaksupalvelu käyttöön lähiaikoina

Lahden kaupunki on aloittanut neuvottelut myös Parkmanin kanssa. Yritys välittää EasyParkin tavoin pysäköinnin mobiilimaksuja. Parkmanin palvelu on tarkoitus ottaa Lahdessa käyttöön vielä joulukuun aikana.

Lisätietoja:
liikenneinsinööri Jukka Lindfors, Lahden kaupunki, p. 050 559 4139
toimitusjohtaja Stefan Anderson, EasyPark Suomi, p. 050 3747 023

Lisätietoja palvelusta https://easypark.fi/

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs