Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahdessa työntekijöiden mielenilmaus vaikuttaa vähän palveluihin

Lahden kaupunki

Lahdessa työntekijöiden mielenilmaus vaikuttaa vähän palveluihin

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2015 klo 16:13
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin palvelut järjestetään perjantaina 18.9. lähes normaalisti. Henkilöstöjohtaja Anne-Maj Salmi korostaa, ettei kyseessä ole lakko vaan mielenilmaisu, joka ei kohdistu työnantajaan. Salmen mukaan esimiehet suhtautuvat tilanteeseen joustavasti, ja kuntalaisten peruspalvelujen turvaamiseksi on tehty tiiviisti työtä. Tilannetta kuitenkin vaikeuttaa joukkoliikenteen toimimattomuus.

Ammattijärjestöt ovat linjanneet vastuuntuntoisesti mielenilmaisuun osallistumisen, sanoo Salmi. Esimerkiksi Tehyn ja Superin jäsenet tekevät suunnitellut työvuorot ja turvaavat perusterveydenhuollon. Opettajien ammattijärjestö, OAJ on ilmoittanut Lahden osalta, etteivät he osallistu mielenilmaisuun, joten koulut toimivat normaalisti.

Lastentarhanopettajat osallistuvat mielenilmaisuun, johon on varhaiskasvatuspalveluissa varauduttu. Päivähoitojohtaja Mika Harju arvioi, että päiväkodeissa henkilöstöä on kohtuullisesti työssä ja perheiden ennakkoilmoitusten mukaan aika paljon lapsia on jäämässä perjantaina pois päivähoidossa, joten päivähoito pystytään sitä tarvitseville järjestämään. Päiväkotien aukioloista ja palveluista pidetään yhteyttä suoraan perheisiin.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto, JHL on mukana mielenilmaisussa. Lahden kaupunki on sopinut JHL:n kanssa suojelutyöstä eli tehtävistä, jotka ehkäisevät terveyden vaarantamisen tässä tilanteessa. Näihin kuuluvat erityisesti sosiaali- ja terveystoimialalla sairaalapalvelut, kotihoito ja vammaispalvelut.

Vanhuspalvelujen johtaja Ismo Rautiaisen mukaan asiakasturvallisuus on tärkeintä ja työntekijät ovat hyvin ymmärtäneet tilanteen. Rautiainen arvioi, että perjantaina vanhusten palvelut pystytään järjestämään Lahdessa normaaliin tapaan.

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto, Jyty on rajannut virkasuhteiset pois osallistujista.

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Anne-Maj Salmi, 050 559 4065

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs