Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahdessa selvitetään katusovittelun tarpeellisuutta

Lahden kaupunki

Lahdessa selvitetään katusovittelun tarpeellisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 07:49
Julkaisija: Lahden kaupunki

Nuorisotyöntyöntekijät ja Monon Side ry:n vapaaehtoiset kartoittavat katusovittelun tarvetta kauppakeskusympäristössä Lahdessa.  Näpistelyyn, töhrimiseen ja muihin pikkurikoksiin liittyviä ajatuksia ja asenteita selvitellään Triossa aikaansa viettävien nuorten kanssa keskustellen. Samassa yhteydessä nuoria muistutellaan heille suunnatuista jo olemassa olevista palveluista.

Nuortentila Triplan ohjaajien ja vapaaehtoisten muodostamat työparit aloittavat keskustelut jalkautumalla kauppakeskuksen käytäville koulujen syyslomaviikolla.  Jalkautumisia jatketaan läpi syksyn ja sen myötä saatuja tuloksia arvioidaan vuoden vaihteessa. Jalkautumiset ovat osa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa kauppakeskusnuorisotyön kehittämishanketta. Elokuussa alkanutta hanketta hallinoi Lahden kaupungin nuorisopalvelut.

Katusovittelu on alkujaan Norjassa kehitetty työmuoto, jonka Aseman Lapset ry on mukauttanut Suomen olosuhteisiin. Katusovittelu toimii periaatteella, jossa vahingontekoihin tai lieviin asianomistajarikoksiin syyllistyneet nuoret voivat sovittaa tekonsa jollain muulla kuin rahakorvauksella. Tavoitteena ei ole nuoren rankaiseminen, vaan kasvattaminen ja tarvittaessa huolestuttavaan kierteeseen ajautuneen nuoren pysäyttäminen. Katusovittelua tehdään käytännössä jo Kampin ja Itiksen kauppakeskuksissa Helsingissä.

Lisätietoja

Sari Immonen
Projektisuunnittelija
Lahden kaupungin nuorisopalvelut
p. 050 559 4116
sari.immonen@lahti.fi
www.nuorilahti.net/tripla

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs