Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden ysit tutustuvat kaupungin budjettiin

Lahden kaupunki

Lahden ysit tutustuvat kaupungin budjettiin

Kutsu.
Julkaistu: 19.02.2014 klo 10:38
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki on toteuttanut vuosittaisesta, lähes 300-sivuisesta budjettikirjasta tiivistelmän. Nyt julkaistava budjetin tiivistelmä jaetaan kaikille kaupungin ysiluokkalaisille. Kaupungin talousarvioon ja taloussuunnitelmaan tutustutaan kevätlukukaudella yhteiskuntaopin tunneilla.

Talousarvio linjaa vuosittain kaupungin toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Talousarvio ja seuraavien vuosien taloussuunnitelma kootaan budjettikirjaksi kuntalain määräämällä tavalla päättäjien ja virkamiesten käyttöön. Lähes 300-sivuiseksi venyvä kirja kadottaa helppolukuisuutensa ja kuntatalouden havainnollistaminen kaupunkilaisille koetaan haasteena. Vaikeina talousvuosina budjetin ymmärrettävyys korostuu ja idea lyhennetystä ja lukijaystävällisestä budjetista saatiin Lahden ystävyyskaupungilta Västeråsista.

Budjetin tiivistelmä ei korvaa täysimittaista kirjaa, mutta pyrkii tuomaan kaupungin tulot, menot ja investoinnit lähemmäksi kaupunkilaisten arkea. Julkaisusta on otettu 1200 kappaleen painos ja kaupungin verkkosivuille saadaan tiivistelmästä selailtava versio. Tiivistelmä esittelee toimialoittain vuoden 2014 määrärahat ja tuloarviot sekä taloussuunnitelman vuosille 2015–2016. Nyt ensimmäistä kertaa kokeiltavaa käytäntöä on tarkoitus jatkaa ja edelleen kehittää.

Budjetin tiivistelmä jaetaan Lahden yläkouluihin helmikuun aikana. Ensimmäisenä budjetin käsittelyyn ryhtyvät Ahtialan koulun 9-luokkalaiset. Konsernipalvelujohtaja Mika Mäkinen jakaa julkaisun Ahtialan koulussa perjantaina 21.2. klo 12.15. Kirjat vastaanottaa ysien kanssa opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen. Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Mikä talousarvio?

Lahden kaupungin vuosittaisen taloussuunnittelun lähtökohta on kaupungin strategia. Valmistelu etenee lautakuntien esityksistä kaupunginjohtajan esitykseen ja edelleen kaupunginhallituksen käsittelyn kautta valtuustoon. Budjetin valmistelua, sen rakennetta, sisältöä ja hyväksymistapaa määrää kuntalaki.

Kaupunginvaltuusto päättää kaupungin toiminnan ja talouden keskeisistä tavoitteista. Valtuusto hyväksyy aina vuoden loppuun mennessä seuraavan vuoden talousarvion ja samassa yhteydessä vähintään kolmeksi vuodeksi taloussuunnitelman. Kaupungin toiminnassa on noudatettava talousarviota ja se sitoo kaupungin toimielimiä ja henkilöstöä.


Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Heini Moisio, 050 383 6504
opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, 044 716 1328

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs