Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden väkiluku yli 300 enemmän kuin vuotta aikaisemmin

Lahden kaupunki

Lahden väkiluku yli 300 enemmän kuin vuotta aikaisemmin

Tiedote.
Julkaistu: 21.07.2015 klo 11:37
Julkaisija: Lahden kaupunki

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Lahden väkiluku oli kesäkuun lopussa 103 684. Väkiluku pieneni kesäkuussa 68 henkilöllä.  Maahanmuutto kasvatti väkilukua 18 henkilöllä. Kuolleita oli kahdeksan henkilöä enemmän kuin syntyneitä. Kuntien välinen muuttoliike vähensi kaupungin väestömäärää peräti 78 henkilöllä.  

Kaupungin väkiluku pieneni tammikuun alusta 70 henkilöllä. Viime vuonna vastaavana ajanjaksona väestö pieneni kahdella henkilöllä. Negatiivinen väestönkehitys johtuu sekä muuttotappiosta muihin kuntiin että lisääntyneestä kuolleisuuden enemmyydestä.

Kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla Lahdesta muutti muihin kuntiin 64 henkilöä enemmän kuin niistä oli tulomuuttajia. Viime vuonna vastaavana ajankohtana muuttotappio muihin kuntiin oli 14 henkilöä.

Kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa kuolleita oli 66 enemmän kuin syntyneitä, mikä on samaa suuruusluokkaa kuin vuoden 2014 ensimmäisellä puoliskolla.

Myös siirtolaisuus on tuonut kaupunkiin entistä vähemmän asukkaita. Tammi-kesäkuussa nettomaahanmuuton seurauksena asukasmäärä kasvoi 60 henkilöllä.

Alkuvuoden kehnosta väestönkehityksestä huolimatta väkiluku on kuitenkin kasvanut viimeksi kuluneen vuoden aikana eli 1.7.2014-30.6.2015 328 henkilöllä. Lahdessa väestönkasvu on alkuvuodesta yleensä hitaampaa kuin toisella vuosipuoliskolla, jolloin elo-syyskuussa väkiluvun kasvu kiihtyy lähinnä opiskelijoiden muuttoliikkeen seurauksena.

Aikaisemmin ilmestyneet tilastotiedotteet ja tilastokatsaukset

Lisätietoja:
Irja Henriksson
Tutkija
irja.henriksson@lahti.fi
p. 050 398 5148
Lahden kaupunki
www.lahti.fi

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs