Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden väkiluku kasvoi toukokuussa 117 henkilöllä

Lahden kaupunki

Lahden väkiluku kasvoi toukokuussa 117 henkilöllä

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2016 klo 08:36
Julkaisija: Lahden kaupunki

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Lahden väkiluku oli 119 076. Väestön määrä kasvoi kuukauden aikana 117 henkilöllä.  Kaupungin väkilukua lisäsi kuntien välinen muuttoliike 52 henkilöllä ja maahanmuutto 55 henkilöllä. Syntyneitä oli kymmenen enemmän kuin kuolleita.

Näin suuri väestönlisäys on poikkeuksellista toukokuussa, jolloin koulujen loppumisen myötä yleensä Lahdesta muutetaan muihin kuntiin enemmän kuin niistä on tulomuuttajia. Poikkeuksellista on myös se, että toukokuussa syntyneitä oli enemmän kuin kuolleita. Kolmena viime vuonna kuolleita on ollut syntyneitä enemmän, mikä näkyy myös väestömuutosten ennakkotiedoissa.  

Kuluvan vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana kaupungin väkilukua ovat kasvattaneet kuntien välinen muuttoliike peräti 296 henkilöllä ja maahanmuutto 150 henkilöllä. Kuolleita on alkuvuonna ollut 113 enemmän kuin syntyneitä.Vuoden 2016 tammi-huhtikuun aikana kaupungin väkiluku kasvoi yhteensä 333 henkilöllä, mikä on 325 henkilöä enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2015. Näin suureen väestönlisäykseen ei ole päästy väestömuutosten kuukausitietojen julkaisuhistorian aikana, mikä ulottuu vuoteen 2004 asti.

Aikaisemmin ilmestyneet tilastojulkaisut 

Lisätietoja:
Irja Henriksson
tutkija
irja.henriksson@lahti.fi
p. 050 398 5148
Lahden kaupunki
Tekninen ja ympäristötoimiala

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs