Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden Urheilukeskuksen pääkatsomorakennus poistetaan tilapäisesti käytöstä 10.7. alkaen

Lahden kaupunki

Lahden Urheilukeskuksen pääkatsomorakennus poistetaan tilapäisesti käytöstä 10.7. alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2014 klo 13:01
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden seudun rakennusvalvonta on tänään asettanut Urheilukeskuksen katsomorakennuksen käyttökiellon varotoimena rakennuksen kantavissa rakenteissa epäillyn korroosion ja turvallisuusriskin takia. Rakennusvalvonta ei pidä vaurioriskiä akuuttina, joten kielto tulee voimaan 10. heinäkuuta ja jatkuu korjaustöiden ajan.

Käyttökiellon ajan katsomorakennuksen käyttö toimistotiloina ja urheilutapahtumien yhteydessä ei ole mahdollista ennen kuin rakennusvalvonnan edellyttämät korjaustyöt on hyväksytysti suoritettu. Käyttöönotto voi tapahtua vaiheittain sitä mukaa kuin korjaukset saadaan valmiiksi.

Tilakeskus on tutkinut rakennuksen korjaustarpeita ja valmistellut tulevia korjauksia jo viime vuoden keväästä lähtien. Valmistelussa on parhaillaan hankesuunnitelma katsomorakennuksen korjausten kokonaisuudesta ja suunnitelma töiden vaiheistamisesta. Suunnitelma on tarkoitus viedä päätöksentekokäsittelyyn ennen kesälomia.

Kiireellisimpänä toteutetaan vetotankoihin perustuvien kantavien rakenteiden vahvistaminen, josta tekninen suunnitelma on jo valmistunut. Samassa yhteydessä toteutetaan vesikatteen uusiminen ja kattorakenteiden korjaukset. Työt pyritään aloittamaan kesän 2014 aikana varautuen noin 3 kuukauden rakennusaikaan vetotankojen vahvistamisen osalta.

Myös sisäilmaongelmat korjataan

Rakennusvalvonnan terveydensuojelu valmistelee rakennuksen sisäilmaongelmiin johtaneiden vaurioiden korjaamista edellyttävää päätöstä. Rakennuslautakunnan ympäristöterveyden jaosto käsittelee asiaa 20.5. Terveydensuojelu esittää tilojen käyttökieltoa korjaustyön ajaksi siihen saakka, kunnes vauriot on korjattu ja sisäilman pilaantuminen siten estetty. Tältäkin osin käyttökieltoa esitetään 10.7.alkaen. Sisäilmakorjausten suunnittelu ja toteutus täsmentyy hankesuunnitelman käsittelyn yhteydessä.

Käyttökiellon voimaantulo edellyttää väistötilajärjestelyjä liikuntapalveluiden ja sen yhteistyökumppaneiden toimitilojen suhteen. Myös tulevan kesän ja syksyn urheilutapahtumiin heinäkuusta lähtien käyttökielto vaikuttaa rajoittavasti sekä katsomo-olosuhteiden että teknisten järjestelymahdollisuuksien osalta. Väistötilajärjestelyitä hoitaa Lahden Tilakeskus, yhteydenotot puh. 050 398 5348 / isännöitsijä Harri Malinen ja varalla puh. 050 398 5377 / isännöitsijä Mika Nummela.

Lisätietoja:
Lahden Tilakeskus
kiinteistöpäällikkö Jouni Arola, puh. 050 559 4227
toimitilajohtaja Mauri Koistinen, puh. 050 65862

Lahden liikuntapalvelut
liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, puh. 050 559 4145

Lahden seudun rakennusvalvonta
rakennusvalvonnan johtaja Raimo Luukka, puh. 050 559 4074
terveysvalvonnan johtaja Pekka Patrikka, puh. 050 559 4045

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs