Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden pysäköintimahdollisuuksia kehitetään monipuolisesti

Lahden kaupunki

Lahden pysäköintimahdollisuuksia kehitetään monipuolisesti

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2016 klo 12:06
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kadunvarsipysäköinnin maksutapamahdollisuuksien kirjo laajenee Lahdessa, kun vanhoja kolikkoautomaatteja korvataan ensi vuonna korttimaksuautomaateilla. Uusilla automaateilla pysäköintimaksun voi suorittaa pankki- tai luottokortilla.

Pysäköintiautomaatteja uusitaan aluksi vilkkaimmilla katuosuuksilla niin, että kolikoilla maksamisen mahdollisuus kuitenkin säilyy kaikilla katuosuuksilla. Suunnitelmien mukaan ensimmäiset automaatit tulevat käyttöön alkuvuodesta, ja sen jälkeen laiteinvestointeja jatketaan vuosittain. Keskustassa on yli 5000 pysäköintipaikkaa autoille.

Mobiilimaksamisesta hyviä kokemuksia

Mobiilimaksaminen on ollut Lahdessa mahdollista jo kahden vuoden ajan, ja siitä on saatu hyvä kokemuksia. Mobiilimaksaja maksaa vain käyttämästään pysäköintiajasta ja tarvittaessa jatkaa aikaa kätevästi mobiililaitteellaan.

Mitä pidemmäksi ajaksi pysäköi keskustaan, sitä edullisemmaksi tulee käyttää pysäköintilaitoksia. Pysäköintilaitoksissa maksu suoritetaan jälkikäteen käytetyn ajan mukaan, joten pysäköintivirhemaksun pelkoa ei ole. Julkiset pysäköintilaitokset ovat avoinna joka päivä ympäri vuorokauden.

Toiminta Lahden Pysäköinti Oy:n vastuulle

Kadunvarsipysäköinti siirtyi lokakuun alussa kaupungilta Lahden Pysäköinti Oy:n vastuulle. Lahden Pysäköinti on jo aiemmin vastannut kaupungin julkisten pysäköintilaitosten toiminnasta.

Lahden Pysäköinti Oy ja kaupunki vastaavat yhteistyössä pysäköinnin kehittämisestä. Kaupunki hoitaa edelleen pysäköinninvalvontaa viranomaistehtävänä.

Myös pyöräpysäköinti kehittyy

Myös pyöräpysäköinti kehittyy Lahden keskustassa. Aleksanterinkadulle tulee remontin valmistumisen jälkeen yhteensä noin 250 pyöräpysäköintipaikkaa, mikä on kaksinkertainen määrä aiempaan verrattuna. Aleksin valmistumisen jälkeen keskustassa on yli 1000 kaupungin tarjoamaa pyöräpysäköintipaikkaa. Keskustan pyöräpysäköintiä täydentävät kiinteistöjen järjestämät pyöräpysäköintipaikat.

Lahden ydinkeskustan vilkkaimmassa jalankulkuristeyksessä liikkuu arkisin 10 000–15 000 kävelijää. Lukumäärä perustuu laskentaan Aleksanterinkadun ja Rautatienkadun risteyksessä.

”Lahden keskustaan on helppo tulla kaikilla kulkumuodoilla. Pysäköintipaikkoja on tarjolla hyvin niin autoille kuin pyörillekin”, sanoo kaupungin liikenneinsinööri Kristiina Kartimo.

Keskustan saavutettavuutta pyörällä parannetaan lähitulevaisuudessa.

Liittenä kuva, kuvaaja Tommi Lahtola
Kuvateksti: Viime kesänä Vapaudenkadulle ja Vesijärvenkadulle asennetut uudenlaiset pyörätelineet havainnollistavat, että yhden auton paikalle mahtuu pysäköimään kymmenen polkupyörää. 

Lisätiedot:

Lahden kaupunki
Liikenneinsinööri, Kristiina Kartimo
050 559 4100, kristiina.kartimo(at)lahti.fi

Lahden Pysäköinti Oy
Toimitusjohtaja Sari Alén
p. 040 099 6081, sari.alen(at)lahdenpysakointi.fi

Lahden Pysäköinti Oy:n verkkosivut: http://www.lahdenpysakointi.fi/

 

 

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs