Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden matkakeskus aloittaa pian toimintansa – julkaisuvapaa 20.1.2016 klo 9.00

Lahden kaupunki

Lahden matkakeskus aloittaa pian toimintansa – julkaisuvapaa 20.1.2016 klo 9.00

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2016 klo 13:37
Julkaisija: Lahden kaupunki

Tiedotustilaisuus medialle keskiviikkona 20.1.2016 klo 9.00–10.00 BW Tower (Askonkatu 2) 8. krs. Opastettu kävelykierros medialle klo 10.00–11.00 Lahden matkakeskuksen alueella.

BW Towerissa ei ole asiakaspysäköintiä mutta kulkuopasteeseen merkitty henkilökunnan pysäköintialue (Askonkatu 6) on käytettävissä. Muut pysäköintipaikat talon läheisyydessä ovat yksityisiä.

Tarjoilua varten ilmoittauduthan viimeistään 18.1.2016 osoitteeseen anu-liisa.ronka@lahti.fi

Junasta bussiin - pyörällä junaan

Lahden matkakeskus aloittaa pian toimintansa alueen liikenteen keskuspaikkana yhdistäen lähi- ja kaukoliikenteen sekä eri liikennemuodot. Matkakeskuksessa toteutuu helppo ja esteetön siirtyminen kulkumuodosta toiseen.

Kaukoliikenteen bussit siirtyvät käyttämään matkakeskusta helmikuun 2016 alusta, jolloin myös Matkahuollon palvelut löytyvät alueella sijaitsevan toimistotalo BW Towerin (Askonkatu 2) ensimmäisestä kerroksesta. Paikallisliikenteen pysäkit sijaitsevat matkakeskusta sivuavien Mannerheiminkadun ja Vesijärvenkadun varrella, ja lähes kaikki paikallislinjat kulkevat näiden katujen kautta.

-Matkakeskus ei ole vain kaukoliikenteen bussiasema, vaan se myös yhdistää sekä LSL:n bussit, paremman kevyen liikenteen ja junat sekä mahdollistaa radanvarren kehittymistä oikeustaloineen ja hotelleineen, kuvailee toimialajohtaja Matti Kuronen.

Huolellisesti valittuja ja aikaa kestäviä materiaaleja

Matkakeskuksen toteuttaminen on vaatinut paljon erityisalojen osaamista kuten liikenne- ja infrarakentamisen suunnittelua.

Suunnittelusta vastanneiden arkkitehtien mukaan Lahden matkakeskus on ainutlaatuinen kohde, jossa laadukas veistoksellinen arkkitehtuuri yhdistyy infrarakentamiseen vilkkaasti liikennöidyssä ympäristössä keskellä kaupunkia.

-Yhtenäinen ja laadukas kaupunkikuva on saavutettu huolellisesti valituilla ja aikaa kestävillä materiaaleilla. Kokonaisuuteen kuuluu useita laajalle alueelle levittäytyviä elementtejä, jotka katsojan on kuitenkin helppo hahmottaa yhdeksi kokonaisuudeksi. Kupari, alumiini, luonnonkivi ja lasi ovat pitkäikäisiä ja käytössä kestäviä materiaaleja. Ne liittyvät täsmällisesti toisiinsa arkkitehtuurin yksityiskohdissa, kuvailee projektiarkkitehti Tuomas Raikamo.

Hanke toteutettiin allianssimallilla

Lahden matkakeskus on toteutettu Lahden kaupungin, YIT:n ja Siton allianssimallilla. 

-Lyhyestä kehitysvaiheesta huolimatta allianssi onnistui erittäin vaativassa hankkeessa teknisesti ja taloudellisesti paremmin kuin perinteinen urakka olisi onnistunut, toteaa Matti Kuronen.

Toteutusvaiheen suunnittelutyö on tehty Sito Oy:n sekä useiden Siton alikonsulttien yhteistyönä. Sito on vastannut muun muassa rakenne-, katu-, ympäristö- ja valaistussuunnittelusta ja JKMM Arkkitehdit muotoilullisista ja toiminnallisista arkkitehtiratkaisuista. Matkakeskusalueen yleissuunnittelusta sekä liikenne- ja opastussuunnittelusta on vastannut Trafix Oy.

-Allianssimallisessa työskentelyssä kaikki osapuolet ovat olleet hyvin sitoutuneita yhteisiin tavoitteisiin ja osaavien yhteistyökumppaneiden kanssa myös vaativat rakenteelliset ratkaisut on pystytty toteuttamaan korkeatasoisesti, kiittelee JKMM Arkkitehtien osakas, arkkitehtityöryhmää vetänyt Samuli Miettinen.

Lisätiedot:

Viestintäsuunnittelija Anu-Liisa Rönkä
anu-liisa.ronka@lahti.fi, 050 559 4240

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs