Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden matkakeskuksen tunneli avattu pyöräilijöille ja kävelijöille

Lahden kaupunki

Lahden matkakeskuksen tunneli avattu pyöräilijöille ja kävelijöille

Tiedote.
Julkaistu: 18.01.2016 klo 15:28
Julkaisija: Lahden kaupunki

Uusi kävelyn ja pyöräilyn yhteys Lahden matkakeskukselta Loviisanpässinraitille on avattu. Yhteys on ollut poikki matkakeskustyömaan ajan. Yhteys on toteutettu yhdistettynä kävelyn ja pyöräilyn tunnelina, jossa vastakkaiset kulkusuunnat on eroteltu toisistaan tiemerkinnöin. Yhteys mahdollistaa sujuvan pyöräilyn Launeelta keskustaan.

Suomen ensimmäiset julkiset kaksikerroksiset pyörätelineet

Tunnelin yhteyteen on rakennettu uusi katettu pyöräparkki noin 200 polkupyörälle. Pyöräparkin yhteydessä on julkinen pyöräpumppu, ja alueella on poliisin tallentava kameravalvonta. Kaikissa telineissä on mahdollisuus lukita pyörä rungostaan telineeseen. Osa telineistä on kaksikerroksisia.

-Tällaiset telineet ovat yleisiä maailman pyöräilykaupungeissa mutta nämä ovat Suomen ensimmäiset julkisessa tilassa sijaitsevat kaksikerrostelinteet, kertoo liikenneinsinööri Kristiina Kartimo.

Kaksikerroksiset pyörätelineet ovat helppokäyttöisiä.

-Ylätasoa käytettäessä oleellista on pitää punaisesta kahvasta kiinni koko liikkeen ajan. Alatason telineisiin laitetaan pyörän etupyörä kouruun ja työnnetään pyörä satulasta telineeseen, Kartimo opastaa.

Liitteenä kaksikerrostelineen käyttöohje

Lisätiedot

Liikenneinsinööri Kristiina Kartimo
kristiina.kartimo@lahti.fi, p. 050 559 4100

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs