Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden Matkakeskuksen toteutusvaihe käynnistyi

Lahden kaupunki

Lahden Matkakeskuksen toteutusvaihe käynnistyi

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2014 klo 15:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden Matkakeskuksen toteuttamisesta kirjoitettiin allianssisopimus perjantaina 13.6.

Matkakeskuksen kehitysvaiheen jälkeen käynnistyvä toteutusvaihe sisältää kansisillan rakentamisen, katu- ja kaistatyöt sekä pysäkki- ja liittymäjärjestelyt. Nyt rakennetaan Matkakeskuksen linja-autoterminaalin katos, saattoliikennealue sekä valaistus- ja opastusjärjestelmät. Kokonaisuuteen kuuluvat lisäksi kevyen liikenteen väylät ja polkupyöräparkin rakentaminen.

- Olemme tyytyväisiä, että rakentaminen pääsee alkamaan ja saamme toiminnallisesti hyvän Matkakeskuksen. Iso työmaa aiheuttaa häiriöitä, mutta se pyritään pitämään minimissä. Jo nyt voi kiittää kaupunkilaisia kärsivällisyydestä, toimialajohtaja Matti Kuronen toteaa.

Matkakeskuksen yleissuunnitelma hyväksyttiin Teknisessä lautakunnassa 14.5.2013 ja tavoitehinta koko hankkeen osalta on 18,9 milj. euroa. Tavoitehinta on noussut yleissuunnitelman hyväksymisestä n. 6 %, mutta Matkakeskukseen tulee laadukkaita ratkaisuja, mm. koko alueen sulanapito. Hankkeen allianssikumppanina on YIT ja kehitysvaihe käynnistettiin kuluvan vuoden maaliskuussa.

- Allianssimallin osalta hyödyt ovat monimutkaisen hankkeen osalta näkyvissä. Olemme yhdessä löytäneet fiksuja ja taloudellisia ratkaisuja, Kuronen iloitsee.

Matkakeskus on Lahden käyntikortti

Lahden Matkakeskus valmistuu syksyllä 2015. Lahden seudun liikenteen bussit kulkevat Matkakeskuksen kautta jo 1.7.2014 alkaen ja työmaa valmistelee muutosta parhaillaan. Valmistuttuaan Matkakeskus on Lahden käyntikortti, eli uusi ja moderni liityntäpaikka Lahteen saapuville ja Lahdesta matkustaville.

Vesijärvenkadun päällä oleva silta levenee kaukoliikenteelle tarkoitetulla kannella. Kannelle rakennetaan kaukoliikenteen terminaali, jolle kuljetaan sekä Mannerheiminkadulta että alhaalta Vesijärvenkadulta hissillä tai portaita pitkin. Henkilöautot ja kaukoliikenteen bussit kulkevat Matkakeskuksen valmistuttua Askonkadun kautta. Saattoliikenne keskitetään rautatieaseman edustalle.

Lisätiedot:
Toimialajohtaja Matti Kuronen, Lahden kaupunki, 040 576 9105
Rakennuttajapäällikkö Mika Lastikka, Lahden kaupunki, 050 638 91
Projektipäällikkö Jarkko Salmenoja, YIT, 040 356 7057

Matkakeskuksen valmistumista ja liikennejärjestelyjä voi seurata Lahti uudistuu -sivuilla.

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs